Presentació de la guia i exemples pràctics

Segons l’Eurostat, cada ciutadà europeu malbarata 131 kg d’aliments, i això suposa un total de 58,4 milions de tones pel conjunt dels països de la Unió Europea. El malbaratament alimentari del sector de la restauració i els serveis alimentaris suposa un 9,2% d’aquest volum. Alineats amb els ODS i la Llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i malbaratament alimentari, alguns restaurants ja han començat a desenvolupar projectes pioners per fer front a aquest repte global. L’objectiu d’aquesta jornada és presentar la guia per a la prevenció i reducció del malbaratament alimentari al sector de la restauració comercial i cuines centrals, una eina per ajudar i impulsar la implementació de plans de prevenció i donar suport en el compliment a la Llei 3/2020, i mostrar accions concretes a través de casos pràctics d’alguns restaurants.

10.00 h Presentació de la jornada. Glòria Cugat. Subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària (DACC)

10.15 h Com dissenyar i implementar un pla de prevenció del malbaratament alimentari al teu restaurant? Lluís Riera. Director de SAIA

10:45 h Presentació de casos pràctics. Roser Escoda. AN Grup; Montserrat Saperas. CETT-UB; Daniele Rossi. Restaurant Rasoterra; Isard Guerendiain. Restaurant Patapollo

11.45 h Torn de preguntes

12.15 h Cloenda de la jornada

Horaris

Mercat Sant Antoni

Adreça:
Carrer del Comte d'Urgell, 1
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona