La festa major, que s’allarga durant dos caps de setmana, és una bona mostra de la vida associativa, i les entitats s’impliquen a fons per organitzar actes de tota mena. La cultura popular autòctona hi és representada amb els gegants, però també s’hi fa un matí d’entremesos ben complet, en què participen agrupacions de tota la ciutat. A més, la festa inclou l’aplec de l’ermita de Sant Cebrià i Santa Justina.

Motiu

Sant Jeroni és el patró de la parròquia de Montbau i, per aquest motiu, es fa festa major pels volts del 30 de setembre. La relació entre sant Jeroni i aquesta zona ve de lluny, perquè era el patró del monestir que antigament hi havia a la Vall d’Hebron i que controlava les terres on, anys més tard, es construí el barri.

Actes destacats

Aplec de Sant Cebrià i Santa Justina. Pels volts del 26 de setembre es fa el pelegrinatge a l’ermita de Sant Cebrià i Santa Justina, situada en un racó de la serra de Collserola. Després de la missa es fan jocs de cucanya i una xocolatada. Tradicionalment, quan el barri de Montbau encara no existia, els veïns d’Horta pujaven a l’ermita a fer-hi aplecs i festes.

Pa de Sant Jeroni. El dia 30 de setembre, dia de Sant Jeroni, es fa una missa a la parròquia i es reparteix el tradicional pa de Sant Jeroni.

Matí d’entremesos. Els gegants de Montbau, en Cebrià i la Justina, són els amfitrions de la trobada gegantera, en què participen colles vingudes de tota la ciutat i de la resta del país. Els actes de cultura popular continuen amb una exhibició dels Falcons de Barcelona i dels Bastoners. La festa es clou amb una ballada de sardanes.

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més