Sobre la fotografia (1)
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

fotografia

Sobre la fotografia (1)
Betsy Green i Isabel Codina

05.04.2017


1Betsy Green i Isabel Codina
Dimecres 5 d’abril, 19 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

On Photography (Sobre la fotografia, 1977), l’emblemàtic assaig de Susan Sontag, serveix com a títol i com a invocació per a aquest cicle de converses entre fotògrafes que desenvolupen la seva obra en contextos nacionals i internacionals molt diferents.

La idea és posar en relació pràctiques diferents, així com posicionaments i paradigmes oposats, però també complementaris. Entenem que en l’enunciació de l’obra d’un artista hi ha una manera de construir esfera pública, una manera d’exposar-se i dirimir, col·lectivament, quin és l’horitzó d’una producció, el seu missatge, però sobretot el seu encaix comunitari.

Betsy Green és artista i utilitza tecnologies fotogràfiques antigues. La seva obra se centra en l’exploració del paisatge, sobretot de zones remotes del món, i s’interesso particularment pels arbres i les formacions naturals. El seu enfocament anacrònic es caracteritza per l’ús d’una càmera de camp del segle XIX amb plaques de vidre. Aquesta tècnica permet obtenir imatges de gran format. Es tracta d’un format cinematogràfic, molt contemporani, que també està relacionat amb la tradició romàntica de la pintura a gran escala del segle XIX.

Isabel Codina va néixer a Barcelona el 1961. És llicenciada en belles arts per la Universitat de Barcelona i va ser resident a l’Acadèmia Jan van Eyck de Maastricht entre el 1989 i el 1990. Del 1990 al 1995 va ser assistent fotògrafa de Hisao Suzuki, i va fer fotografia d’interiors per a revistes entre el 1995 i el 2000. Va presentar una tesi de doctorat sobre fotografia amb el títol La fotografia com a document topogràfic del territori el 2014. El 2016 va publicar el fotollibre autoeditat A Room in Iceland. Actualment es dedica a la docència de la fotografia a l’Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella de Barcelona i prepara la publicació de la seva tesi.