La plaça dels Jardins d’Elx, de Sant Andreu, completarà la seva renovació : Servei de Premsa

La plaça dels Jardins d’Elx, de Sant Andreu, completarà la seva renovació

19/03/2017

 

La plaça dels Jardins d’Elx, al districte de Sant Andreu, completarà la seva renovació, arranjant també espais fins ara no urbanitzats. L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte de millores per a aquest àmbit, que permetrà reconfigurar-lo i millorar-lo gràcies a la instal·lació de nou enllumenat, arbrat, jocs infantils i mobiliari urbà. Les obres estan valorades en 622.631,88 euros (IVA inclòs), començaran al juny i duraran uns tres mesos i permetran que els veïns i veïnes gaudeixin d’un espai públic de més qualitat.

L’actuació es realitzarà sobre una superfície total de 1.615 metres quadrats, un terreny en forma rectangular de propietat municipal que anteriorment eren de la parròquia i que se situa davant la façana principal de l’església. Les obres corresponen a l’última fase d’actuació de la reurbanització de la plaça executada l’any 2.010.

L’actuació millora les condicions d’urbanització, usos i l’accessibilitat eliminant els desnivells existents i les barreres arquitectòniques. L’actuació inclou una zona de trobada i esbarjo així com una nova zona de jocs infantils inclusius, situada entre el parterre nord i el carrer de les Filipines. Aquesta zona es protegirà amb una tanca de seguretat, i estarà pavimentada amb cautxú, i els elements de joc infantil, destinada a nens de 2 a 12 anys, estaran adaptats a infants amb algun tipus de diversitat funcional.

S’instal·larà una font d’aigua potable, es renovarà el paviment tant de la zona d’estada com a l’àmbit de pas i pel que fa al mobiliari urbà, hi haurà nous bancs, cadires i papereres. A banda de mantenir la majoria d’arbres que ja hi ha a la plaça, també es plantarà nou arbrat que se situarà dins d’escossells metàl·lics i s’instal·larà nou enllumenat de baix consum energètic.Compartiu aquest contingut