Continua la recerca al jaciment d’El Born CCM amb una nova campanya d’excavació : Servei de Premsa

Continua la recerca al jaciment d’El Born CCM amb una nova campanya d’excavació

03/07/2017

El cor del Born CCM, és el conjunt arqueològic que guarda el seu interior. En col·laboració amb el Servei d’Arqueologia de Barcelona, l’any passat es va iniciar un projecte  de recerca integral del conjunt, anomenat ARQUEOBORN. Un dels aspectes principals d’aquest pla, és precisament, dur a terme excavacions arqueològiques del subsòl, ja que és molt el que queda per descobrir. Aquestes excavacions sempre es faran amb una premissa clara, que les restes no quedin afectades, i que el conjunt monumental segueixi igual, especialment, a nivell de paviments.

La intervenció arqueològica que es va dur a terme l’any 2016, va ser un èxit i, amb l’objectiu de donar continuïtat a aquest projecte, el proper més de juliol, entre els dies 3 i 28, excavarem una altra habitació a la Casa Corrales i al Rec Comtal.

Aquesta intervenció es durà a terme, en el marc del conveni entre la Universitat de Barcelona, el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona i El Born CCM, i farà possible tornar a obtenir informació del jaciment. També servirà de camp de pràctiques pels estudiants de Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Serà doncs, un espai de formació i aprenentatge pels futurs arqueòlegs. Aquest és un altre objectiu de l’excavació, col·laborar en la formació en el coneixement del registre, la documentació, el dibuix arqueològic i la classificació de materials arqueològics d’època medieval i moderna. Per segon any,  el jaciment del Born forma part de les pràctiques obligatòries de la carrera.

L’excavació podrà ser observada i seguida diàriament des de la balconada d’El Born CCM per tots els visitants del Centre.

Novament aproparem el món de l’arqueologia als més petits, als nens i nenes dels casals d’estiu d’El Born CCM. Aprofitant l’excavació podran fer preguntes als arqueòlegs i observar les darreres troballes. Faran d’arqueòlegs: garbellaran la terra per extreure’n els objectes més petits i coneixeran quin procés fa un objecte des que es troba fins que es diposita als magatzems de l’arxiu arqueològic del MUHBA.

Com a novetat aquest 2017, els dies 14 i 28 de juliol d´11 a 12 h i de 16 a 17 h, es faran dues jornades de visites comentades a l’excavació, amb aforament limitat.  Aquestes visites es faran en grups de 10 persones i tindran una durada de 15 minuts cada una. Això permetrà interactuar i compartir les experiències i resultats obtinguts per part dels arqueòlegs i els estudiants. Tanmateix, les persones que facin la visita guiada al jaciment, gaudiran de l’experiència de veure i viure una intervenció arqueològica en directe i poder parlar amb els alumnes i els arqueòlegs.

 

Imatges de la intervenció al 2016:

 

 

 Compartiu aquest contingut