Nou impuls a la plataforma BARCELONA’GOV, per promoure la formació i la recerca en polítiques públiques i gestió urbana : Servei de Premsa

Nou impuls a la plataforma BARCELONA’GOV, per promoure la formació i la recerca en polítiques públiques i gestió urbana

28/09/2017

L’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), uneixen esforços per consolidar Barcelona com un referent internacional d’innovació en gestió i polítiques públiques

El focus de la plataforma es situa en les ciutats, perquè la creixent complexitat de les societats urbanes fa molt necessària la incorporació de nou coneixement a l’acció dels governs locals

Des d’ara i fins a finals d’any, s’han programat un total de sis cursos amb una atenció especial a les polítiques socials, les noves formes de governança local i el paper que les ciutats juguen al món

Aquesta oferta formativa s’orienta fonamentalment a professionals en actiu de les administracions locals de ciutats grans i mitjanes d’Amèrica Llatina, Europa i el Nord d’Àfrica

 

L’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), la Universitat Autònoma de Barcelona (a través de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques) i la Universitat Pompeu Fabra (a través de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials), han signat el conveni que renova i actualitza la plataforma BARCELONA’GOV. Aquesta va néixer a finals de 2014, concebuda com una xarxa de centres de recerca i formació avançada en govern i polítiques públiques. En aquesta nova etapa hi haurà una amplia oferta de cursos per abordar temes molt rellevants per a la política i la gestió de les ciutats en el moment actual, amb una atenció especial a les polítiques socials, les noves formes de governança local i les relacions internacionals de les ciutats.

El conveni que s’ha signat entre el govern municipal i les tres institucions acadèmiques representa la confirmació i actualització del compromís amb BARCELONA’GOV. Els representants institucionals d’aquesta plataforma són el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, el director de l’IBEI, Jacint Jordana; el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, Miquel Salvador, i el catedràtic Ciència Política de la UAB, Joan Subirats.

De manera coordinada, BARCELONA’GOV ofereix cursos que busquen contribuir de manera eficaç a desenvolupar, difondre, compartir i intercanviar coneixement especialitzat que ajudi a formar professionals i millorar la gestió local. A través d’aquestes activitats es vol incrementar la visibilitat i la projecció internacional dels centres i institucions que en formen part. La finalitat última d’aquesta aliança és enfortir els vincles internacionals de la ciutat de Barcelona i el seu perfil i lideratge en el camp de les polítiques públiques i la innovació social i, en conseqüència, la seva capacitat per atraure iniciatives, recursos i talent.

 

Una aliança estratègica de Barcelona amb tres centres de referència

El govern municipal de la ciutat considera estratègica l’aliança amb aquests centres amb una llarga experiència i professionals de reconegut prestigi per aprofundir, des d’ara i fins el 2019, en àmbits prioritaris per l’acció de govern a la ciutat, com la planificació estratègica, les formes de gestió dels serveis públics, l’ús de la informació per a la millora de les polítiques municipals o la projecció internacional de les ciutats.

Aquesta oferta formativa s’orienta fonamentalment a personal en actiu de les administracions locals de ciutats grans i mitjanes d’Amèrica Llatina, Europa i el Nord d’Àfrica. Els cursos també seran oberts a personal de les administracions locals de Catalunya i la resta d’Espanya, i l’Ajuntament de Barcelona hi tindrà sis places reservades per curs.

La intenció d’aquests cursos és anar més enllà de la simple docència, ja que també incorporen visites d’estudi a institucions i entitats de Barcelona que estiguin duent a terme pràctiques innovadores. La idea és que es pugui establir un diàleg enriquidor entre teoria i pràctica, així com entre professionals de diferents països.

Tots els cursos són de 30 hores (18 de docència + 12 de visites d’estudi, aproximadament), distribuïts en 4 dies. El programa i calendari previst de cada un dels cursos són els següents:

– Del 24 al 27 d’Octubre – Políticas Públicas Sociales
– Del 30 d’Octubre al 3 de Novembre – Gobierno Abierto, Transparencia y Nuevos Modelos de Gestión Pública
– Del 7 al 10 de Novembre – Proyección Internacional de las Ciudades
– Del 14 al 17 de Novembre – Instrumentos y Experiencias de Control de Gestión y Evaluación
– Del 21 al 24 de Novembre -Migrations and refugees: the experience of cities in europe
– Del 28 de Novembre al 1 de Desembre – Gestión de la Innovación Social

Fruit del conveni anterior es van organitzar un total de cinc cursos, que van comptar amb la participació de 150 alumnes, dels quals un 90% procedent de països estrangers.Compartiu aquest contingut