Jordi Vilagut i Glòria Calafell, premiats al Paraules a Icària

01/03/2019 - 09:03 h

Districte Sant Martí

L'onzena edició del certamen literari ha reconegut les obres 'La Presó', de narrativa, i 'Jardí (i més espais)' de poesia

Els premis de l'onzena edició del certamen Paraules a Icària han reconegut el treball dels autors Jordi Vilagut, en la categoria de narrativa, i de Glòria Calafell, en la categoria de poesia.

Ja fa onze anys que se celebra el certamen literari Paraules a Icària, organitzat pel Districte de Sant Martí i Edicions Saragossa amb l’objectiu de promoure la creació literària i fomentar el plaer de la lectura.

Aquest dijous, dia 28 de febrer, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis de la present edició, en un acte celebrat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament del Districte de Sant Martí, amb molta participació i representació política i literària.

S’han premiat les dues categories, corresponents a dues de les col·leccions de l’editorial: Cistell (narrativa) i Ritmes (poesia):

  • Narrativa: Jordi Vilagut i Munt, amb l’obra ‘La Presó’, amb el pseudònim Siset Novelles.
  • Poesia: Glòria Calafell, amb l’obra ‘Jardí (i més espais)’, amb el pseudònim Lucrecia F.

Les obres guanyadores i la seva autoria

Jordi Vilagut va néixer l’any 1964 a Barcelona. És periodista des de fa trenta anys i, entre altres llocs, ha treballat a Catalunya Ràdio i Ràdio Nacional d’Espanya. Des de fa divuit anys és redactor de Diffusion Sport, revista professional del sector de l’esport, del qual n’és director des del 2015.

La novel·la ‘La Presó’ té una forta càrrega històrica i està molt arrelada a un territori, el Solsonès, i més concretament en la serra de Busa. L’acció gira al voltant de la Guerra del Francès des de la perspectiva d’un jove que es veu arrossegat pels esdeveniments fins al punt que acaba tenint-hi un paper rellevant de manera espontània. L’atzar acabarà portant el protagonista a sumar-se a l’exèrcit.

Glòria Calafell va néixer l’any 1947 a Barcelona. Llicenciada en Filologia Catalana per la U.B. Ha exercit de Professora de Secundària a l’IES Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. També exercia de professora a l’ICE de l’UAB com a professora del CAP i de Reciclatge del Català a altres professors i mestres de primària. Ha alternat les classes amb la seva passió per l’escriptura. En diverses ocasions ha quedat com a finalista en altres concursos i té publicats diversos poemaris.

El poemari Jardí i més espais és una reflexió sobre l’evolució d’un jo poètic a través de diversos espais. És un llibre introspectiu en què l’entorn té una subjectivitat en què la paraula, la música i el color s’hi uneixen.