El Banc del Moviment i la inclusió als Centres Cívics de l’IMPD, reconeguts com a bones pràctiques en l’atenció social

El projecte Bones Pràctiques Socials de l’Ajuntament de Barcelona identifica i difon bones pràctiques en l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Drets Socials.

9 dones representants del Banc del Moviment, una d'elles en cadira de rodes, recollint la distinció a l'escenari.
19/03/2024 - 11:58 h - Inclusió barcelona.cat

La vuitena Jornada de Reconeixement de les Bones Pràctiques Socials de l’Ajuntament de Barcelona reconeix el Banc del Moviment i l’Oci Inclusiu als Centres Cívics de l’IMPD com a bones pràctiques. La distinció destaca la tasca inclusiva de les iniciatives i el seu aprofitament de la intel·ligència col·lectiva.

Bones Pràctiques Socials

El projecte, organitzat per l’Àrea de Drets Socials, Salut, Cooperació i Comunitat, busca identificar, recollir i difondre bones pràctiques en atenció social. Aquestes poden ser pròpies municipals o en participació amb el tercer sector o altres administracions. La iniciativa destaca el coneixement de les persones professionals i afavoreix l’autoreflexió, l’aprenentatge entre iguals i la promoció d’una cultura d’avaluació.

S’entenen per “bona pràctica” les experiències o projectes amb bons resultats en un determinat context i que s’espera que, en contextos semblants, aconsegueixin resultats similars. Per formar part de les Bones Pràctiques Socials cal que una pràctica superi diversos criteris tècnics d’accés. L’equip de valoració, integrat per professionals de l’Àrea de Drets Socials, valora cadascuna de les que es presenten. Aquest disposa del suport metodològic i documental del món acadèmic, que complementa i enriqueix el procés.

Enguany, la iniciativa fa 10 anys i s’ha volgut fer una menció especial al seu recorregut, destacant alguns elements clau com el rol de coordinació tècnica, l’equip intern de valoració i l’imprescindible suport extern. Consulta tota la informació sobre el projecte a la pàgina web de l’Ajuntament.

Banc del Moviment

El Banc del Moviment és un servei municipal que ofereix de forma solidària i temporal productes de suport per facilitar la mobilitat a les persones amb discapacitat. El servei s’impulsa a partir d’una xarxa d’entitats i promou l’autonomia personal i la vida independent a través de la participació i l’acció solidària ciutadana. Consulta tota la informació a la nostra pàgina web.

Oci inclusiu als Centres Cívics

L’Oci Inclusiu als Centres Cívics té com a objectiu donar suport a la participació de persones amb discapacitat als centres cívics de la ciutat. Així, promociona i potencia que els espais, les propostes culturals, els tallers i les iniciatives dels equipaments siguin accessibles i inclusius. Amb aquesta finalitat, els equips professionals dels centres reben una formació i denominen un Referent d’Accessibilitat i Inclusió (RAI).