L’IMPD forma en accessibilitat i atenció al públic a la Fundació Mies van Der Rohe

L’equip de la Fundació ha rebut una formació sobre accessibilitat i atenció al públic amb discapacitat que visita l’equipament.

Dues persones participants es mouen per l'espai amb cadira de rodes.
17/04/2024 - 13:20 h - Inclusió barcelona.cat

La formació és el resultat del treball de col·laboració conjunta entre l’IMPD i la Fundació Mies va Der Rohe, iniciat el 2023. Així, l’IMPD ha realitzat una diagnosi de l’accessibilitat de la Fundació i ha preparat una jornada intensiva a mida pel seu equip. Les 16 persones assistents han valorat positivament la jornada i han agraït als formadors i formadores les seves contribucions per obrir noves mirades i trencar prejudicis.

Els objectius de la sessió han estat:

  • Sensibilitzar i apropar als tècnics i tècniques de la Fundació Mies van der Rohe, en relació amb les necessitats de la població amb discapacitat, com a públic assistent a les visites i activitats que s’organitzen.
  • Donar a conèixer el concepte de discapacitat i les diferents característiques de cada grup.
  • Donar a conèixer el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya i la seva aplicació en l’àmbit cultural.
  • Formar a l’equip de professionals de la Fundació per a una correcta atenció a les persones amb discapacitat.
  • Oferir estratègies i bones pràctiques d’atenció a la població amb discapacitat mitjançant la participació en diverses dinàmiques de grup.

La jornada s’ha iniciat amb la conferència “Nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya i aplicació en el sector cultural. Apunts per orientar a la pràctica”, a càrrec de Guillermo Hurtado, tècnic de l’IMPD. La formació ha disposat d’un vessant teòric i d’un pràctic, per facilitar que la plantilla pogués posar-se en la pell de les persones amb discapacitat. D’altra banda, s’ha presentat la bona pràctica del Reial Monestir de Pedralbes.

La jornada ha comptat amb la participació d’un equip docent format per entitats referents en el sector de la discapacitat: l’ECOM, Federació de Persones amb Discapacitat Física; l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS) i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) en discapacitat auditiva; l’ONCE en discapacitat visual; el Grup Cooperatiu TEB, en discapacitat intel·lectual, i l’Associació Experiència Pròpia (AEP) en salut mental.

La Fundació Mies va Der Rohe atén la conservació i el coneixement del Pavelló Mies van der Rohe. De la mateixa manera, impulsa el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d’arquitectura i urbanisme contemporanis. Consulta més informació a la seva pàgina web.