S’acosta la jornada anual de la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI) 2024

La trobada anual de la XAVI, iniciativa impulsada per l’IMPD, tindrà lloc el dimarts 11 de juny al matí a la Lleialtat Santsenca.

Els i les assistents a la trobada repartits en una sala amb una pantalla de fons amb el logotip de la XAVI.
07/05/2024 - 16:16 h - Inclusió barcelona.cat

La Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent promou la transformació social a la ciutat i dona resposta per a la plena inclusió i el dret a una vida digna de les persones amb diversitat funcional. Així, mitjançant les experteses i bagatges de les 70 entitats que la conformen, transforma entorns i elimina barreres culturals en garantia dels drets i la promoció de la satisfacció amb la vida.

Les entitats membres de la XAVI es reuneixen un cop l’any en assemblea per fer balanç de la feina feta durant l’any anterior i definir els reptes de futur, així com els projectes sobre els quals treballar l’any següent. La jornada del 2024 estarà presidida per la gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Marta Obdúlia, que donarà la benvinguda per iniciar la trobada. Durant la sessió de treball es presentarà la feina feta el darrer any i mig per part dels tres grups de treball actius:

  • El grup d’habitatge presentarà el document “Vull triar on viure”, un recull d’opcions d’habitatge disponibles per a les persones amb discapacitat i dels serveis de suport existents.
  • El grup de drets presentarà l’eina “Com puc rebre suport per a exercir la meva capacitat jurídica?”, que pretén facilitar la comprensió i accés a la sol·licitud i/o revisió de les mesures de suport en l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat.
  • El grup de cultura presentarà la feina feta amb la campanya “Avancem cap a una cultura i oci accessibles”, que s’ha elaborat conjuntament amb Apropa Cultura i treballa amb l’objectiu de facilitar l’accés de les persones amb discapacitat als equipaments culturals de tota mena mitjançant descomptes i altres mesures.

Per finalitzar, clourà la jornada la Sra. Marta Villanueva Cendán, Regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat.

Consulta tota la informació sobre la XAVI.