Congrés Internacional “Rituals, costums funeràries i pràctiques màgiques a Hispània”

a propòsit del sepulcretum de Llanos del Pretorio

On: Casa Árabe de Córdoba

Quan: 30 i 31 de gener de 2019

Els propers dies 30 i 31 de gener de 2019 es celebrarà el Congrés Internacional “Rituals, costums funeràries i pràctiques màgiques a Hispània”. El congrés vol donar a conèixer els resultats derivats del projecte d’investigació, impulsat pel Grup d’Investigació Sísifo (PAIDI HUM-236), de la Universitat de Còrdova.

Unes de les seves línies prioritàries d’investigació ha estat el món funerari, els seus usos i costums, des d’època prerromana fins a època baixmedieval. El 2018, es van cumplir 20 anys de la posada en marxa del primer projecte Funus, que va donar com a resultat publicacions de tot tipus, tant científiques com divulgatives, un congrés internacional, treballs de doctorat i tesis doctorals i la posada en marxa del Centre d’Interpretació del Món Funerari Romà a Còrdova.

Així mateix, també es donarà a coneixer el descobriment de l’important cementiri romà a los Llanos del Pretorio, que està sent estudiat pel Grup d’Investigació Sísifo, gràcies a la col.laboració del seu director D. Manuel Rubio, l’empresa ArqueoQurtuba i l’Ajuntament de Còrdova, així com un gran nombre d’especialistes en diferents disciplines procedents de les Universitats de Sevilla, Granada, Càdis i València.

Tipus d'event
Congrés
On
Casa Árabe de Córdoba
Calle de Samuel de los Santos Gener, 9.
Quan
30 i 31 de gener de 2019
Durada
2 dies
Enllaç al web
https://costumbresfunerariashispania.com/

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events