El rec comtal: passat, present i futur

Exposició, itineraris i conferències per reivindicar el llegat del Rec Comtal

On: Centre Cultural Can Fabra

Quan: del 9 de febrer al 2 d'abril de 2018

El Districte de Sant Andreu i el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) promouen diverses activitats al febrer per recuperar la memòria de l’antiga séquia comtal.

La programació d’activitats serà entre el 10 de febrer i el 2 d’abril. Prèviament, el dia 9 s’inaugurarà l’exposició que recull tot el material treballat pel Centre d’Estudis al llarg dels darrers anys.

L’imaginari col·lectiu i la memòria ciutadana de la població barcelonina ha començat els darrers anys a destacar de manera singular el mil·lenari Rec Comtal. Construït al segle x, o fins i tot abans, encara sobreviu en els primers trams del seu recorregut. Aquesta exposició pretén donar a conèixer de forma sintètica i entenedora l’evolució històrica d’aquesta séquia i la seva situació actual dins de la Barcelona postindustrial del segle xxi, així com també dins de Montcada i Reixac, on estan situades la seva mines.

Al mateix temps, es pretén esbrinar quin pot ser el seu futur, que desitgem que sigui el més digne possible amb la col·laboració de les Institucions Públiques i de la pròpia ciutadania a títol col·lectiu i personal.

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, des de la seva fundació el 1982 ha desenvolupat una activa i incessant tasca de recerca, defensa i divulgació del tresor patrimonial, històric i ecològic que representa aquesta canalització d’origen medieval. Aquesta exposició recupera, en bona part, l’esperit i alguns materials d’una fins ara única i emblemàtica exposició que tingué lloc l’any 1987 a Sant Andreu, que va ser organitzada pel CEII. La conscienciació de la societat civil sobre la importància social, econòmica, històrica i política del Rec Comtal ens engresca a continuar treballant en noves investigacions, en la seva dinamització i en la seva divulgació per tot arreu on calgui.

Tipus d'event
Exposició
On
Centre Cultural Can Fabra
carrer Segre, 24-32
Quan
del 9 de febrer al 2 d'abril de 2018
horari
Durada
2 mesos
Enllaç al web
http://ajuntament.barcelona.cat/santandreu/ca/noticia/exposicize-itineraris-i-conferzuncies-per-reivindicar-el-llegat-del-rec-comtal

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events