La moneda carolíngia a la Marca Hispànica

XXVII Seminari d’història monetària de la Corona d’Aragó

On: MNAC. Espai Innova

Quan: 9 i 11 de maig de 2017

Aquest any el XXVII Seminari d’historia monetària de la Corona de Aragón, està dedicat a la moneda carolíngia i el seu paper fundacional en les emissions de Barcelona i dels comtats que acabarien conformant la Catalunya Vella. Carlemany i els seus successors van imposar un nou sistema monetari basat en encunyacions en plata fina. Aquestes peces s’integraven en un sistema de moneda de compte que permetia valorar monetàriament qualsevol bé i que va perdurar al Principat fins el segle XIX.

La tria del tema es degut per la compra de l’Ajuntament de Barcelona el 2014 d’un diner de Barcelona del regnat de Lluís el Pietós i per l’adquisició del Ministerio de Cultura, Educación y Deporte el mateix any d’un altre diner de Barcelona corresponent al regnat de Carlemany. Aquesta segona peça acaba de ser dipositada pel Museo Arqueológico Nacional al Museu Nacional per exposar-lo a la sala d’exposicions del Gabinet, mentre que la primera ja va ser exposada al Museu d’Història de la Ciutat el 2015.

Aquestes adquisicions, tenint en compte l’extraordinària raresa de les emissions dels comtats carolingis de la Marca Hispànica, ofereixen l’oportunitat d’un estudi i una divulgació més directe d’aquest patrimoni i del seu significat històric.

Tipus d'event
Conferència
On
MNAC. Espai Innova
Parc de Montjuïc
Quan
9 i 11 de maig de 2017
horari
de 17 a 20 hores
Telèfon de contacte
93 622 03 60
Correu de contacte
gnc@museunacional.cat
Enllaç al web
http://www.museunacional.cat/ca/la-moneda-carolingia-la-marca-hispanica-xxvii-seminari-dhistoria-monetaria-de-la-corona-darago

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events