L'Institut de Cultura de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya signen un conveni de col·laboració

L'Institut de Cultura de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya signen un conveni de col·laboració

L'acord possibilitarà un projecte de recerca per la preservació de la memòria, la recollida de testimonis i la difusió de la tasca de la professió periodística de Barcelona.

L’Institut de Cultura de Barcelona,  mitjançant l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L’acord possibilitarà un projecte de recerca per a la preservació de la memòria, la recollida de testimonis i la difusió de la tasca de la professió periodística a Barcelona.

L’AHCB és un centre de referència per a l’estudi de la història de la premsa i del periodisme, gràcies als nombrosos fons documentals i bibliogràfics que aplega relacionats amb aquesta temàtica.

En una primera fase a desenvolupar l’any 2018, els treballs se centraran en la recollida de testimonis de periodistes que van viure de primera mà el període 1966-1986 de transició cap a la democràcia en el si de l’Associació de la Premsa de Barcelona i la creació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.