Alfons Cornella: "Les ciutats envelleixen quan perden la curiositat"

Durant la presentació del llibre 'Barcelona és curiositat' a l'auditori de la seu central de Barcelona Activa, Alfons Cornella, ideòleg i autor del llibre, va oferir una visió retrospectiva de la història de Barcelona i va defensar la idea que la ciutat sempre ha estat, i continua sent, un lloc intrínsecament curiós.

..
11/04/2024 - 13:35 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Adaptant una citació del novel·lista portuguès José Saramago, “envellim quan deixem de ser curiosos”, Alfons Cornella va remarcar la importància vital de la curiositat en el teixit urbà amb l’afirmació que també “les ciutats envelleixen quan perden la curiositat”.

Acompanyant l’Alfons, Carlota Rubio, periodista i coautora del llibre, va compartir detalls sobre el procés d’entrevistar les cinquanta persones, projectes i espais protagonistes de la publicació i va destacar que moltes persones fan ressaltar la importància de l’entorn per estimular la creativitat i la curiositat.

Curiositat com a motor de progrés

La presentació del llibre va ser un esdeveniment ple de reflexions profundes sobre la creativitat, la innovació i, sobretot, la curiositat com a motor de progrés. Pilar Conesa, presidenta d’Anteverti i comissària de la col·lecció “Barcelona Present i Futur”, va subratllar que el llibre fa valer el talent de la ciutat i va convidar a reflexionar sobre el procés creatiu i d’innovació afirmant que “la curiositat és la luxúria de la ment”.

La presentació va culminar amb la interacció amb alguns dels entrevistats del llibre, que van defensar la curiositat com una font de diversió, inspiració, connexió i, sobretot, d’oportunitats de futur. Abans de la fotografia de grup, Alfons Cornella va recordar una citació del novel·lista portuguès José Saramago: “Envellim quan deixem de ser curiosos”, una invitació a tots els presents a deixar-se sorprendre i inspirar pel llibre Barcelona és curiositat. Així, la conferència va posar en relleu la importància de la curiositat en el teixit social i cultural de Barcelona i va posar de manifest que la ciutat continua alimentant-se d’aquest esperit investigador per innovar i créixer cap a un futur prometedor.

Més informació