
Cinema. Podrem veure títols com 'Casa en flames', 'Saben aquell' o 'El mestre que va prometre el mar'.
- Quan: Del 25/06/2025 al 24/07/2025
- On:Diferents centres cívics de Barcelona
Ajuntament de Barcelona
Cinema. Podrem veure títols com 'Casa en flames', 'Saben aquell' o 'El mestre que va prometre el mar'.
Disseny industrial. L’exposició proposa un recorregut únic per la trajectòria vital i professional de Miguel Milá, figura clau del disseny industrial i referent del disseny barceloní.
Tradicions. Els carrers i places s’omplen d’activitats tradicionals i d’una oferta cultural variada, amb una eclosió d'ous com balla, catifes de flors, repics de campanes, exposicions, presentacions, ballades i la processó.
Fotografia. Més de 70 fotos que celebren 40 anys d’amistat i art entre David Bowie i Masayoshi Sukita.
Llibre L'arrencada del ferrocarril, presentat a la Sala Moragues d'El Born-Museu d'Història de Barcelona.
Públic i taula de participants en la presentació de la col·lecció Barcelona en la literatura universal.
El regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, a la presentació al Museu Marès de la col·lecció Barcelona en la literatura universal.
D'esquerra a dreta, el periodista cultural David Guzmán; Amaranta Sbardella, autora de 'Solare, notturna e sonora'; Ricard Ripoll, autor de 'La ciutat incandescent', i el comissari de la col·lecció Barcelona en la literatura universal, Joan Ferrarons.
D’esquerra a dreta: Joan Clos i Xavier Trias, exalcaldes de Barcelona, i Carles Clos, periodista. Presentació Diàlegs a Barcelona: Joan Clos i Xavier Trias.
D'esquerra a dreta Manuel Vicente Izquierdo (Historiador i autor del llibre) i David Ballester (Doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona).
D'esquerra a dreta Neus Verger i Arce (Responsable del CRAI Biblioteca de Fons Antic de la Universitat de Barcelona) i Ramon Dilla Martí (Coordinador del llibre).
Presentació del llibre Barcelona! D’esquerra a dreta César Martínez-Useros (director de l’editorial La Fàbrica), Ricardo Feriche (director d’art, curador, fotògraf i editor del llibre), Pilar Aymerich i Txema Salvans, fotògrafs.
Presentació del llibre Barcelona! Xavier Marcé Carol (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona).
D'esquerra a dreta, Raquel Gil Eiroá (Regidora de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica), Carles García Hermosilla (Director del museu d'Història de Barcelona), Isabel Segura i Soriano (autora del llibres) i Clàudia Pujol (periodista).
D'esquerra a dreta, José Luis de Vicente (director del Museu del Disseny – DHUB), Olga Subirós (comissària de l’exposició) i Ricardo Devesa (editor del llibre).
Presentació del llibre. D'esquerra a dreta, Clara Guasch, Pilar Cortada, Ramón Úbeda, Blanca Pujals, José Luis de Vicente, Olga Subirós, Ricardo Devesa, Isabel Fernández i Cristina Nogué.
Presentació de El retorn de Néstor Almendros a l'editorial Comanegra. D'esquerra a dreta, Jaume Peracaula, director de fotografia i amic de Néstor Almendros, i Laura Gavaldà, autora del llibre.
D'esquerra a dreta, Manuela Carmena (exalcaldesa de Madrid), Jaume Collboni (alcalde de Barcelona) i Neus Tomàs (periodista d'ElDiari).
D'esquerra a dreta, Dolors Camats (directora de la Fundació Catalunya Europa), Àlex Masllorens (autor del llibre) i Neus Tomàs (periodista d'ElDiari).
D'esquerra a dreta, l'arquitecta Marina Povedano; l'autor del llibre, l'historiador Joan Molet; i Maria Buhigas, arquitecta en cap de l'Ajuntament de Barcelona.
D'esquerra a dreta, l'arquitecta Marina Povedano; l'autor del llibre, l'historiador Joan Molet; i Maria Buhigas, arquitecta en cap de l'Ajuntament de Barcelona.
D'esquerra a dreta: Jordi Barceloneta, col·laborador de La Pluma; João França, coautor del llibre; i Mar Sifré, directora de la revista Orgull.
Presentació de L'Hidra del federalisme a la biblioteca Arús. D'esquerra a dreta, Pere Gabriel i Sirvent catedràtic emèrit d’història contemporània (UAB), Jaume Montés Mora, investigador predoctoral (UB) i un dels autors del llibre, i Anna Costal i Fornells, doctora (UAB) i professora a l’ESMUC.
La periodista Montse Virgili entrevista a les autores: Ana Montserrat i Marta Barceló. Al davant, a la dreta, Raquel Gil Eiroá, regidoria de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica.
D'esquerra a dreta, Javier Rodrigo, coordinador del cicle de conferències que es recullen a la publicació; Jaume Muñoz, director de Patrimoni Cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona; i Jordi Font Agulló i Marta Marín-Dòmine, co-comissaris del projecte expositiu.
L'estand estava inspirat en el llibre Barcelona esgrafiada, que retrata les façanes tatuades de la ciutat.
D'esquerra a dreta, Carles Cols, periodista; Lluís Duran, autor del llibre; i Joan Casadevall, de Gabinet de Color.
Valentín Roma (esq), director de La Virreina-Centre de la Imatge, i Isabel Segura, autora del llibre.
D'esquerra a dreta, Montse Virgili, periodista; Ana Montserrat, autora del llibre; i Marta Barceló, autora de les il·lustracions.
Presentació de La pell de Barcelona a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Amb Joan Ricart, editor del Grup Enciclopèdia; Lluís Permanyer, cronista de la ciutat; Laura Tarré, comissària de l’#AnyCatalàRoca; i Andreu Català, fill del fotògraf.
D'esquerra: David Castillo, coordinador de la col·lecció Barcelona Secreta de Barcelona Llibres; Josep Maria Ripoll, autor de l'antologia del llibre -que és un recull d'articles de Claudi Montañá-; i Miqui Puig, músic.
D'esquerra a dreta: Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música; Pep Gorgori, autor del llibre; i Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles.
Diferents obres tenen relació amb llibres publicats, i el centre també estrena un nou club de lectura digital.
Des de finals de juny fins al setembre, els museus programen tallers, activitats familiars, projeccions i, també, noves exposicions.
El llibre, que combina els relats amb fotografies, il·lustracions i infografies, estarà a l’abast de tothom, a partir del juliol, un cop es publiqui al repositori digital de l’Ajuntament de Barcelona.
L’organisme estrena reglament i incorpora nous consellers, i garanteix, així, la pluralitat i diversitat.