L’època d’una gran dona

Biografia. El 3 d’agost vinent farà 100 anys del naixement a Barcelona de Maria Aurèlia Capmany. Per commemorar la xifra rodona, l’editorial Meteora i l’Ajuntament de Barcelona han reeditat la seva biografia.

El lector trobarà en aquest llibre, doncs, el recorregut biogràfic i el llegat cultural i social de Maria Aurèlia Capmany, una de les dones més extraordinàries que ha donat aquest país en el decurs de l’últim segle. Justament, l’època d’una dona. D’una gran dona.

“Mai no seré prou vella ni prou covarda per no tornar a començar de cap i de nou i amb les mans buides”.

Maria Aurèlia Capmany i Farnés (Barcelona, 1918-1991) va ser mestra, novel·lista, actriu, autora i directora teatral, va escriure un gran nombre d’articles d’opinió en multitud de mitjans escrits i va ser una de les personalitats més destacades de la segona meitat del segle XX al nostre país pel seu activisme cultural i polític, per la seva oposició frontal a la dictadura franquista, pel seu ideari pioner dins el feminisme i per la seva implicació en la política cultural i municipal des d’una òptica innovadora del catalanisme d’esquerres.

Va ser, a més, regidora de Cultura (1984-1988) i d’Edicions i Publicacions (1988-1991) de l’Ajuntament de Barcelona.

El seu biògraf, Agustí Pons, ens permet, en aquesta edició commemorativa, seguir encara amb més detall els passos de Maria Aurèlia Capmany a través de tots els seus compromisos vitals: des d’una formació intel·lectual sorgida de l’Institut-Escola fins a la culminació artística, cultural i política, sempre fonamentada en un fort sentiment de catalanitat, un anhel constant de justícia social, una defensa a ultrança dels drets de la dona i un compromís absolut amb la llengua catalana.

 

Més informació