Una exposició reivindica l'art de la il·lustració

..
24/04/2024 - 07:00 h

Del 25 d’abril al 23 de juliol a la Biblioteca Jaume Fuster es podrà visitar la mostra titulada Mons il·lustrats. Premis Junceda 2023. Biblioteques de Barcelona i el seu Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil (SDLIJ) volen reivindicar, amb aquesta exposició, l’art de la il·lustració, i a més la proposta forma part de la programació del Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil que se celebrarà el 15 i el 16 de juny a diferents espais de la ciutat.

Mons il·lustrats recull les categories premiades dels Junceda vinculades a la literatura infantil i juvenil. Els Premis Junceda d’Il·lustració, organitzats per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), són uns guardons únics i amb una gran trajectòria al nostre país. No hi ha cap altre guardó a Catalunya que atorgui uns premis d’aquestes característiques que cobreixin totes les àrees de la il·lustració.

A l’exposició s’hi podrà veure la trajectòria de tota una vida dedicada a la il·lustració i que ens ha acompanyat al llarg de moltes generacions, com és el cas de l’obra de Pilarín Bayés; la vivesa i riquesa cromàtica a l’hora de definir espais i crear una història, en el cas de Marina Sáez; l’ambientació d’una atmosfera que ens aproxima a conèixer altres cultures, en el cas de Clàudia Capdevila, i la recreació de fets reals com a eina crítica a l’abast de la societat, amb Ximo Abadía. Precisament les tres primeres seran a la taula rodona inaugural que tindrà lloc el 25 d’abril a partir de les 18.30 h. També hi seran l’autora Rebecca June, i Xavi Ramiro, president de l’APIC. L’il·lustrador i professor Ignasi Blanch moderarà la taula.

Més informació, en aquest enllaç.