Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / El projecte XEIX, destacat a nivell europeu

El projecte XEIX, destacat a nivell europeu

El projecte impulsat des del districte de l’Eixample és un dels finalistes als premis Diversity Advantage Challenge, atorgats pel Consell d’Europa.

El projecte Xeix, impulsat des del districte de l’Eixample amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc i amb el suport del Programa BCN Interculturalitat, és un dels finalistes als premis Diversity Advantage Challenge, atorgats pel Consell d’Europa. Aquest guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix les iniciatives innovadores que promouen la convivència i la diversitat cultural, repercutint positivament en empreses, organitzacions i comunitats.

El guanyador es donarà a conèixer el proper 24 de març a Estrasburg i són cinc els projectes candidats. A més del projecte Xeix, també opten al premi els següents projectes: “Ordinary Heroes” de Bòsnia i Hercegovina; “la diversité à l’oeuvre: des habitants charpentiers d’une nouvelle dynamique dans le quartier” de França; “NDM – per a una major diversitat als mitjans de comunicació” d’Alemanya; i “Festival O Bairro io Mundo” de Portugal. En total, es van presentar 63 projectes.

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que “és molt satisfactori veure com a nivell europeu ens reconeixen l’esforç dut a terme des del districte de l’Eixample per impulsar aquest projecte d’integració” i ha afegit que “els resultats del projecte es veuen clarament i els nouvinguts al districte cada cop són més presents al teixit associatiu de la ciutat. Això ens anima a seguir treballant en aquesta línia”.Ardanuy també ha destacat que “aquest és un clar exemple en el que el parteneriat entre l’administració pública i el teixit social és molt productiu i que es pot arribar a àmbits als que potser l’administració sola no ho té tan fàcil” i ha finalitzat “l’impuls del districte juntament amb la tasca de les mediadores han esdevingut una praxis innovadora i de qualitat”.

El projecte Xeix es va posar en marxa el mes d’octubre de l’any 2012 amb l’objectiu d’incorporar progressivament la comunitat xinesa en la vida associativa del barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. En un primer moment, les accions es van dirigir a l’àmbit comercial i, posteriorment, s’han ampliat a l’entorn educatiu. Posteriorment, l’any 2014, el projecte es va ampliar territorialment estenent-se també al barri de Sant Antoni. I es va començar a treballar amb una nova comunitat, com és la pakistanesa-hindú.