Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social

Destaquem

Cartell Jornada Periodismes diversos, periodismes transformadors
El 26 d'octubre us esperem a la jornada "Periodismes diversos, periodismes transformadors"
El Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors organitza aquest espai de reflexió i treball compartit articulat al voltant de ponències, tallers, experiències d’èxit...
Vídeos a l'aula per reflexionar sobre la convivència des de la diversitat
Els 31 vídeos s'han realitzat en el marc del programa "Aula Mòbil", que enguany ha comptat amb la col·laboració del Programa BCN Interculturalitat
Aur Lolita responent preguntes en un parc
Entrevista amb Aura Lolita Chávez Ixcaquic, presidenta del Consell de Pobles K’iche’
L'Espai Avinyó va parlar amb l’activista maya abans de la seva conferència “La defensa del medi ambient des de la mirada del Bon Viure dels pobles indígenes”.
Portada del catàleg
Vols programar alguna activitat antirumors al teu barri?
La teva entitat, servei, equipament, centre educatiu... pot demanar gratuïtament activitats del nou Catàleg Antirumors
Portada del Catàleg
Nou Catàleg d'Exposicions interculturals
Recull de 8 exposicions que es posen gratuïtament a disposició d'entitats, equipaments, centres educatius... de la ciutat
Imatge de voluntàries de la Xarxa
Informa't sobre les diferents maneres de col·laborar amb la Xarxa BCN Antirumors
A través d'un senzill formulari on line pots sumar-te, a títol individual o com a entitat, al miler de membres que en formen part
Cartell Jornada Periodismes diversos, periodismes transformadors
Aur Lolita responent preguntes en un parc
Portada del catàleg
Portada del Catàleg
Imatge de voluntàries de la Xarxa

Actualitat

25/09/2016 - 18:01

Ja podeu consultar i descarregar la nova 'Guia Pràctica de l'Agent Antirumors'

Aquesta nova edició, revisada i adaptada al context actual, és una eina per a persones, grups i entitats que vulguin desmuntar rumors i prejudicis

28/09/2016 - 10:50

Ja podeu consultar les activitats de l'Espai Avinyó fins a finals d'any

Una sèrie d'itineraris, visites, taules rodones, projeccions... tornaran a generar espais de trobada intercultural i intercanvi d'experiències i coneixements.

Llegeix més

Agenda d'activitats

Quan:
18/10/2016 - 19:00
On:
Biblioteca Vila de Gràcia
Direcció:
C Torrent de l'Olla, 104
Quan:
28/09/2016 - 09:30 a 27/10/2016 - 21:30
On:
Centre Cívic Can Verdaguer
Direcció:
C Piferrer, 94

Estratègia BCN Antirumors

Amb el colideratge de la Xarxa BCN Antirumors, generem eines, activitats i espais de reflexió per desmuntar els rumors i estereotips falsos que estigmatitzen els veïns d’orígens culturals diversos i que, per tant, dificulten la convivència en igualtat a la ciutat.

 

Rumors i Antirumors

Dades i arguments per desmuntar els rumors i estereotips falsos que afecten els veïns d’orígens culturals diversos.

Xarxa BCN Antirumors

Entitats, equipaments, serveis, persones a títol individual, etc., que treballen conjuntament contra els rumors i estereotips. T’hi sumes?

Catàleg d’Activitats Antirumors

Un recull de propostes gratuïtes que permet portar als barris la reflexió intercultural i antirumors. Demana una activitat! 

Impulsem la interculturalitat

Tota l’actualitat sobre els projectes interculturals que reben l’impuls o el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i que desenvolupen el Programa BCN Interculturalitat i els diferents agents socials: entitats, districtes, equipaments, serveis, etc.

 

Barcelona Coral Àsia

Cor format per una cinquantena de persones de 24 nacionalitats diferents i amb un repertori musical plurilingüístic.

Amb els Centres Cívics

Totes les propostes de proximitat que, des dels Centres Cívics, acosten la interculturalitat als veïns dels barris.

El barri en acció

El Programa BCN Interculturalitat treballa colze a colze amb el teixit social del barri o districte escollit per consolidar-hi la convivència en la diversitat. 

Espai Avinyó

Un punt de trobada per difondre les aportacions culturals que els barcelonins, siguin quins siguin els seus orígens, fan a la ciutat. Alhora, organitza activitats perquè les persones que estudien català puguin conèixer millor la Barcelona de tots.

 

Programació trimestral

Propostes culturals obertes a tothom que  creen espais de trobada, reflexió i diàleg , alhora que visibilitzen i posen en valor les aportacions que la diversitat cultural fa a la ciutat. 

L’exposició de l’Espai

De manera itinerant o al CNL d’Avinyó, 52, aquestes exposicions difonen la interculturalitat com a model de convivència, cohesió social i construcció conjunta de ciutat.

Amb l’alumnat del català

Itineraris urbans, visites guiades, tallers... Consulteu aquí totes les activitats gratuïtes amb inscripció  programades pel trimestre, i feu ja la vostra reserva de plaça. 

Formació i recursos

Totes les novetats sobre els cursos de formació intercultural i antirumors que organitza el Programa BCN Interculturalitat. S’hi recullen també materials generats per aquestes formacions i d’altres accions d’impuls intercultural.

 

Formació intercultural

Oferim eines perquè el treball des d’una perspectiva intercultural vagi introduint-se a poc a poc als diferents àmbits i sectors.

Curs d’agents antirumors

Aprèn a desmuntar, des del diàleg i la reflexió, els rumors falsos i els estereotips sobre la diversitat cultural de la ciutat. 

Pantalla intercultural

Visiona i comparteix recursos audiovisuals: clips d'activitats antirumors, vídeos contra el racisme i la discriminació, xerrades... 

Home