CICLE POBLES DEL GEL. CULTURES ÀRTIQUES

Dilluns
De 19 h a 20 h

12/06/2017 > 26/06/2017
Preu: GRATUÏT

Iniciem un cicle temàtic per a conèixer  les diferents cultures àrtiques. Les seves vivències, costums, cultura i tradicions.

 

A càrrec de:Francesc Bailón, antropòleg especialitzat en la cultura inuit i guia de viatges culturals a l`Àrtic.

 

ELS INUIT. CAÇADORS DEL GRAN NORD     

Dilluns, 12 de juny

A les 19 h

També coneguts com a «esquimals» són un dels pobles indígenes que encara conserven moltes de les seves antigues tradicions. Vivint en perfecta simbiosi amb la naturalesa, els inuit han sabut aprofitar els escassos recursos que l'Àrtic els ofereix i s'han convertit en l'actualitat en la societat caçadora més avançada del món. Conèixer el passat dels inuit ens permetrà entendre millor el present i futur d’aquest poble.

 

LA CULTURA NÒRDICA. ELS VÍKINGS DE GROENLÀNDIA    

Dilluns, 19 de juny

A les 19 h

Erik el vermell i els seus homes van ser els primers europeus que van arribar a l'any 982 d.C a una illa a la qual van posar el nom de Groenlàndia. Durant quatre segles els víkings es van enfrontar amb els avantpassats dels inuit i van establir diverses colònies i van fundar el primer arquebisbat a territori americà. Encara avui segueix sent un misteri la desaparició de la cultura nòrdica a Groenlàndia.

 

ELS NENETS, PASTORS NÒMADES DE YAMÀLIA (SIBÈRIA)   

Dilluns, 26 de juny

A les 19 h

En un dels llocs més inhòspits i freds del planeta, al ben mig de la tundra, hi viu un poble, els Nenets, que continua mantenint les seves tradicions ancestrals. Ni el procés de globalització mundial ni les polítiques del Govern rus encaminades a l’explotació dels jaciments de gas que es troben a la península de Yamàlia, han aconseguit que aquest poble canviï la seva manera de viure.

 

Professor/a: Francesc Bailón, antropòleg especialitzat en la cultura inuit i guia de viatges culturals a l'Àrtic.

On: Sala d'actes CC Navas
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir