CALIDOSCOPI CULTURAL 2018
Literatura i territori

La proposta d'enguany del Calidoscopi vol ser fidel al mateix terme que l'inspira, és a dir, un carnaval colorista que tindrà com a eix central la literatura, des d'un punt de vista obert.

 

 

 

 

SPEAK CORNER EN FEMENÍ

DIVENDRES, 4 DE MAIG

A les 18.30 h

Plaça Ferran Reyes

Activitat gratuïta

 

Entre el blues i el flamenc, i la música popular, amb un repertori fresc, replet d’ironia i reivindicació. La poeta Sònia Moll i la compositora Maria del Alar, han ocupat una cantonada de la plaça, i estan disposades a parlar de dignitat, d’igualtat…de gènere! Parlem de ser lliures… perquè és la única manera de viure.

I desprès, micro obert a totes les veïnes de Navas!

 

CIUTAT I LITERATURA

RUTA MERCÈ RODOREDA

DISSABTE 12 DE MAIG

A les 10.30 h

Punt de trobada: A la porta de l’Hotel Casa Fuster, als Jardinets de Gràcia

Durada: aprox. 2 hores

Preu: 11.75 € (cal inscripció prèvia a ccnavas.cat o a la recepció del centre)

A càrrec d’Itinera Plus

 

Repassarem els fets definitoris de la guerra i la postguerra a Barcelona, amb un objectiu ben clar: entendre la literatura de Mercè Rodoreda com, entre altres coses, un formidable testimoni d’una tragèdia col·lectiva. L’itinerari és una aproximació per entendre com i per què “La plaça del Diamant” s’ha convertit en un document literari indefugible.

 

CIUTAT I LITERATURA

RUTA PER LA BARCELONA MAÇÒNICA

DIUMENGE 20 DE MAIG

A les 10.30 h

Punt de trobada: Passeig de Sant Joan, nº 26, davant entrada Biblioteca l’Arús

Durada: aprox. 2.5 hores

Preu: 11.75 € (cal inscripció prèvia a ccnavas.cat o a la recepció del centre)

A càrrec de: Jordi Pisa

 

Què és la maçoneria? On estan els seu orígens? Quins han estat els maçons barcelonins més il•lustres? I on podem seguir les seves pistes? Descobreix tot això i molt més amb la ruta de la Barcelona maçònica.

 

TAST DE CAVA I LITERATURA

SEMPRE ENS QUEDARÀ PARÍS

La Ciutat dels escriptors, artistes i la generació perduda.

DIMARTS 22 DE MAIG

A les 19 hores

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al correu ccnavas@bcn.cat o al telèfon 93 349 35 22

 

París és probablement la ciutat més literària del món: la llar de Victor Hugo, Zola, el surrealisme i tants d’altres escriptors. Però també va ser l’escenari de part de les vides i obres de molts escriptors i artistes: Ernest Hemingway (1899-1961, EUA), escriptor i reporter americà, hi treballa de corresponsal estranger a principis dels anys 20. Francis Scott Fitzgerald (1896-1940, EUA), escriptor americà, també passa els anys 20 entre París i la Riviera francesa. Allà entren en contacte amb el cercle d’intel·lectuals i artistes expatriats: Ezra Pound, Pablo Picasso, James Joyce, Gertrude amb les seves càmeres Leica i Rolleiflex. A la seva última carta, Sylvia Plath somiava amb escapar-se a París. Es tracta d’un tast literari de cava acompanyat de textos d’autors de la literatura universal, per fer un recorregut per la ciutat de la llum.

A càrrec de: Calidoscopicultura

 

CIUTAT I LITERATURA

RUTA LA CATEDRAL DEL MAR

DISSABTE 26 DE MAIG

A les 10.30 h

Punt de trobada: Escales de la porta ppal de l’Església de Santa Maria del Mar

Durada: aprox. 2 hores

Preu: 11.75 €

A càrrec d’Itinera Plus

 

Itinerari basada en el best seller d’Ildefonso Falcones, “La Catedral del Mar”,  on descobrirem una apassionant ruta pels misteris de la Barcelona Medieval. Més enllà de l’acció trepidant del llibre, al llarg de l’itinerari es tracten diferents aspectes sobre la història, la forma urbana, la societat i la vida quotidiana de la ciutat medieval.

 

 

Compartir