52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 rutes, visites i itineraris per acabar l'any

Diversos centres cívics
Fins al 17/12/2018
  • Rutes i visites

Visitem l'avinguda Tibidabo i el Monestir de Pedralbes entre més

El darrer mes de l'any, tanca també el primer trimestre del curs. És hora de començar a renovar tallers i mirar les noves propostes culturals dels centres cívics per aquest hivern. Però abans no esclati la voràgine nadalenca encara tenim unes quantes visites apuntades a l'agenda del mes que val la pena tenir en compte. Són aquestes:
 
 
Dr. Andreu vs. Eusebi Güell, la ciutat jardí que sí que va funcionar
CC Vil·la Florida (12/12 – 10.30 h. Gratuït)
A l'inici del segle XX, Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe alineada a banda i banda d'una elegant avinguda. No gaire lluny d'allà, Eusebi Güell havia comprat la Muntanya Pelada per construir-hi una altra urbanització de luxe que va fracassar estrepitosament. Per quins motius la urbanització de l'avinguda Tibidabo va tenir èxit i en canvi els plans del Park Güell no van poder tirar endavant?
 
 
Petras albas, el retir d'una reina
CC Sarrià (13/12 – 10.00 h. 10,26 €)
La reina Elisenda de Montcada va fundar el monestir de Pedralbes l'any 1327 amb la intenció de retirar-s'hi en cas de quedar-se vídua. El claustre gòtic, la sala capitular, la capella de Sant Miquel, el dormidor, la cuina o el sepulcre de la reina mostren els set segles ininterromputs de vida monàstica en mig de tots els fets històrics que van marcar el pols de la ciutat.
 
 
Museu Can Framis
CC Casa del Rellotge (14/12 – 15.25 h > sortida des del centre. 5 €)
Can Framis era una fàbrica de finals del s. XVIII situada al Poblenou, propietat de la família que va donar-li el nom. Avui, és un museu de pintura contemporània, seu de la Fundació Vila Casas, que acull 300 obres i exposicions temporals. És un racó per a la contemplació artística situat en el mateix districte, a la zona del 22@, que ha canviat la indústria per la innovació.
 
 
El barri del Raval
CC Josep Maria Trias i Peitx (14/12 – 10.00 h. 9,95 €)
El Raval és un dels barris més antics de Barcelona, lloc de conreu, d'institucions religioses i de convents. En aquesta ruta es dóna a conèixer la història del barri i el seu patrimoni més destacat.
 
 
Passatgers al tren! Història del ferrocarril a Barcelona
CC Navas (15/12 – 11.00 h. 11,75 €)
El 28 d'octubre de 1848 s'inaugurava el primer tren de la península Ibèrica que unia Barcelona i Mataró per iniciativa d'en Miquel Biada i Josep Maria Roca. A partir d'aquest dia  i fins avui, milers de trens han circulat entre aquestes dues poblacions traslladant passatgers i mercaderies. La ruta explica els orígens del tren, les estacions que s'han construït i destruït i moltes històries relacionades amb els ferrocarrils de Barcelona.
 
 
Arts Santa Mònica
CC Albareda i CC El Sortidor (16/12 - 12.00 h. Gratuït)
Els dos centres del Poble-sec conviden, un cop més, a visitar els diversos museus de Montjuïc i rodalies. En aquesta ocasió, brinden l'oportunitat de fer un recorregut per una de les exposicions de l'Arts Santa Mònica, al peu de la Rambla: Núria Font. Cosmogonia del moviment, Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía) de María Ruido o bé L'esclat dels còmics.
 
 
1888, l'Exposició Universal de Barcelona
CC Josep Maria Trias i Peitx (17/12 – 10.00 h. 9,95 €)
L’Exposició de 1888 va ser el primer gran esdeveniment internacional que es va organitzar a Barcelona. La ciutat va experimentar una sèrie de reformes i va posar en marxa noves infraestructures i serveis que van millorar notablement les condicions de vida dels ciutadans i alhora van donar una imatge de modernitat als ulls dels visitants.

Activitats relacionades