L’Ajuntament crea un catàleg de serveis empresarials específic per al comerç de proximitat

Quan

11/4/2017

  • Aquesta proposta és un primer pas en l’adaptació i creació d’una oferta especialitzada d’assessorament per a aquest sector 

L’Ajuntament de Barcelona ha creat un catàleg per apropar els serveis d’informació i assessorament empresarial al comerç de proximitat de la ciutat. Per primera vegada, la Direcció de Comerç, conjuntament amb Barcelona Activa, ha adaptat i dissenyat un conjunt de serveis  i programes específicament adreçats al petit comerç, per tal de contribuir a la millora de la competitivitat del sector i dels i de les professionals que hi treballen.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha destacat avui que “el comerç de Barcelona és una línia estratègiques per a l’Ajuntament de Barcelona. Per això impulsem serveis i programes específics per posar a l’abast noves eines que contribueixin a millorar els negocis, prestigiar la carrera professional del comerciant i afavorir el relleu generacional. Necessitem que el comerç de Barcelona sigui un veritable motor econòmic, generador d'ocupació de qualitat i per aconseguir-ho sabem que és primordial desenvolupar un Pla de Formació continuada per als i les comerciants”. Ballarín ha fet aquestes valoracions durant la presentació del Catàleg de Serveis i Programes per al Comerç 2017.

Amb l’objectiu principal de promoure i preservar el comerç de proximitat de la ciutat, aquesta proposta és un primer pas en l’adaptació i creació  d’una oferta especialitzada d’assessorament per a aquest sector. Sorgeix de l’anàlisi de necessitats del sector comercial davant dels reptes actuals i considera aquelles característiques específiques que el diferencia de la resta de sectors empresarials

Així, s’ofereix un conjunt de serveis individuals i programes col·lectius per a tot el teixit comercial de la ciutat, no només per aquells que comencen l’activitat sinó també per aquells amb llarga experiència.

En el marc d’aquest catàleg, s’ha previst un servei d’informació i formació sobre tràmits municipals específic per al comerç, finançament empresarial, cerca de treballadors i treballadores o assessorament per a la internacionalització i per a la transmissió de la propietat dels comerços. S’hi incorporen també serveis ja existents com el programa “Obert al Futur”, adreçat a la formació individual del o de la professional en la mateixa línia de competitivitat i innovació. 

És important destacar el canvi d’orientació en la formació als professionals i juntes de les associacions comercials de la ciutat. L’objectiu és acompanyar en una transformació associativa cap a paràmetres més gerencials i de promoció socioeconòmica de les seves zones d’influència. En ambdós programes, a part de la formació presencial, hi haurà un acompanyament personal o col·lectiu per iniciar la implementació del canvis.

D’altra banda, el programa fa un esment especial al treball en  el territori amb propostes de millora de la integració dels comerços amb els seu entorn i la cooperació entre els diferents establiments d’una mateixa àrea i de continuar visibilitzant els comerços de la ciutat que ho vulguin a través del projecte “Comerç en Xarxa” que finalitzarà enguany.

 

L’Ajuntament crea un catàleg de serveis empresarials específic per al comerç de proximitat

Enllaços i materials relacionats