Qui som - On estem?

Em plau dirigir-me a vostè com a regidora de Comerç i Mercats, càrrec per al qual vaig ser nomenada el passat 26 de maig. Per a mi, és un veritable honor poder treballar per Barcelona en aquests dos àmbits, des dels quals espero contribuir a construir una ciutat de la què tothom es pugui sentir orgullós.

Sabem que tenim per endavant molts reptes conjunts i molta feina per fer. Com a govern de Barcelona estem compromesos en una reactivació econòmica de la nostra ciutat que pugui beneficiar a tots els barris i a tots els barcelonins i barcelonines; un objectiu que només serà possible si comptem amb la implicació del sector comercial i dels mercats municipals.

Necessitem que el comerç de Barcelona i els mercats municipals siguin veritables motors econòmics i generadors d'ocupació de qualitat, però també que segueixen contribuint a millorar la cohesió social i la convivència, la qualitat de l'espai públic, una mobilitat més sostenible i la seguretat dels nostres barris. Per fer-ho realitat, apostem per defensar i potenciar el model de comerç de proximitat de Barcelona, de tal manera que pugui donar una resposta adequada als importants desafiaments que té per endavant. Sabem que, per exemple, les vendes a través d'Internet, la globalització, el turisme, els monocultius comercials o els nous hàbits de consum són fenòmens que, segons com s'afrontin, poden ser part del problema o de la solució del comerç de Barcelona. Volem treballar de la mà de tots els actors implicats perquè aquests elements formin part de la millor solució.

Des de la regidoria de Comerç i Mercats oferim diàleg i la voluntat de cercar el màxim consens possible per aconseguir promoure el comerç de proximitat potenciant la seva competitivitat i responsabilitat social. Per fer-ho, seguirem oferint serveis municipals especialitzats pel sector comercial, enfortirem la seva xarxa associativa, reforçarem les zones de Barcelona amb comerç més feble, ajudarem els comerços emblemàtics i treballarem el comerç d'orígens diversos.

No vull acabar sense reiterar que teniu tota la nostra disponibilitat i autoexigència per treballar en els sentits que acabo d'apuntar i en aquells nous sentits que poguem consensuar. M'agradaria comptar amb la vostra col·laboració, perquè la millora del comerç i dels mercats al servei dels barcelonins i barcelonines és un objectiu que paga la pena.

 

Montserrat Ballarín

Regidora de Comerç i Mercats

Informació a tenir en compte

Seu de Comerç i Consum

Ronda de Sant Pau, 43-45, 2a planta
08015 Barcelona

L'oficina de la Direcció de Comerç i  Consum de Barcelona està ubicada a la ronda de Sant Pau, 43-45, 2a planta.
L'oficina de la Direcció de Comerç i  Consum de Barcelona està ubicada a la ronda de Sant Pau, 43-45, 2a planta.
L'oficina de la Direcció de Comerç i  Consum de Barcelona està ubicada a la ronda de Sant Pau, 43-45, 2a planta.

Enllaços i materials relacionats