Podcast

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 07. La InnoBAdora+, comunitat d’incubació

    Publicació: 22-08-2022

    Coneix el servei de Barcelona Activa per a les iniciatives socioeconòmiques de l'ESS de la ciutat. La comunitat té un vessant d’allotjament, situat a InnoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona, però va més enllà de l’espai físic amb serveis d'acompanyament, formació personalitzada i sessions i espais d’intercanvi per fomentar la intercooperació i l'enxarxament. 

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 06: #ESSBCN2030. La Febrerada: la Trobada i Festa de l'ESS de Barcelona

    Publicació: 22-08-2022

    El segon capítol sobre l’#ESSBCN2030 fa un repàs a la 1a Trobada i Festa de l'Economia Social i Solidària de Barcelona. També inclou una conversa entre el periodista, soci i director d’Alternativas Económicas, Pere Rusiñol, i el Comissionat Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro. A més, l’espai de conversESS inclourà les reflexions d’Ester Vidal Pujol-Xicoy, Directora de Serveis d'Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible, Hernan Córdoba, Coordinador de Coòpolis, i Andrea Balletbó i Ariadna Troté de Tandem Social i secretaria tècnica de l’#ESSBCN2030.

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 05: , ‘La via cooperativa pel dret a l’habitatge’

    Publicació: 22-08-2022

    Capítol 05. Nou capítol de ‘Les Veus de l’ESS’, ‘La via cooperativa pel dret a l’habitatge’. Hi participen en Carles Baiges Camprubí, membre de la cooperativa d’habitatge La Borda i arquitecte de Lacol; Lorenzo Vidal, membre de la cooperativa d’habitatge Sotrac i investigador a Institute for Housing and Urban Research, Uppsala University; Raimon Gassiot, Coordinador adjunt del Coop57; i Doris González, Secretaria Ejecutiva de Condominios del Ministerio de Vivienda y Urbanismo de Xile.

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 04: #ESSBCN2030

    Publicació: 22-08-2022

    El primer capítol sobre l'#ESSBCN2030. Hi participen en en Guillem Llorens, president de l’AESCAT, per explicar en què consisteix l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030; i la l’Anna Fernàndez, de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), que ens explica el projecte Pam a Pam. A més, es comparteixen idees i propostes per fomentar el consum responsable i amb valors de l'ESS.

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 03: Digitalització, oportunitats per l'ESS

    Publicació: 22-08-2022

    Parlem de la digitalització a l'Economia Social i Solidària i com pot ser una eïna clau de dinamització, creixement i enfortiment. Participen Núria Vega, membre del grup de recerca de la UOC Digital Commons (DIMMONS); Beatriz Sánchez, col·laboradora de la càtedra_Oberta i el Matchimpulsa i Pau Roldan, tècnic de la Direcció de Serveis d’ESS i Alimentació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona. A la Tertúlia si afegeixen Mireia Sanglas, de Suara Cooperativa, Núria Alonso, de Colectic, i Joana Ariet  de Opcions - La Zona.

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 02: Emprenedoria en femení

    Publicació: 22-08-2022

    L’Ernest Pons, tècnic de la Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, i l’Andrea Balletbó, sòcia i consultora de Tandem Social, contextualitzen la situació de la dona en l’economia de Catalunya. També valoren l’impacte de l’emprenedoria femenina en la transformació social, els reptes i les oportunitats actuals. I escoltarem les experiències d’Ökollective, Club Amica i Metzineres per transformar la societat i fer-la més justa.

  • Les veus de l'Economia Social i Solidària. Capítol 01: Finances ètiques

    Publicació: 17-08-2022

    Raimon Gassiot Ballbè de Coop57, Karel Mena de la cooperativa Periferia Cimarronas i Joan Mate de Producció d'Energia Maresme 128 ens expliquen en què consisteixen les finances ètiques i com prioritzen les necessitats de les persones.