Cartes de grans a petits, d'anada i de tornada

..
10/04/2024 - 10:00 h

El programa d’abordatge contra la solitud no volguda desenvolupa activitats de caràcter esportiu i cultural per a contribuir amb el foment de les relacions comunitàries i per a ajudar a combatre la solitud no desitjada.

Quan a vegades pensem que aquesta és una època de relacions impersonals de presses i automatismes hem de recordar que fer les coses amb un cert temps i dedicació pels altres fa una sensació imbatible de càlida comunitat.

Per això, des de Pla de Barris, van pensar que podia ser bona idea posar en contacte a nenes i nens de les escoles del barri amb persones grans que a vegades se senten soles. Dit i fet: des del projecte Menjallibres, que proporciona la lectura i l’escriptura entre alumnes de Primària i Secundària, van demanar a algunes nenes i nens que agafessin llapis de colors i pensessin a escriure a algunes persones de la tercera edat del barri. I, d’altra banda, des del projecte de Solitud no Volguda, es va explicar a les persones que participen del programa d’estar atents a l’arribada d’aquestes cartes infantils que ells han de contestar.

El resultat és l’inici d’una nova aventura, diferent i emocionant, per petits i grans. És el principi d’una relació en format epistolar que, per la via de cartes i dibuixos porta als més jovenets a explicar i preguntar coses del barri i de la vida als més grans, amb respostes sàvies i amigables -algunes amb fotos i tot- plenes d’humor i tendresa, per part d’aquests. Són cartes d’anada i tornada, de petits a grans i tornar a començar, amb un fil conductor comú: el gust per les històries reals o imaginades, i la passió pel barri.