Tot Dansa

Col left

Tot Dansa és un projecte organitzat i promogut per Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Mercat de les Flors i Institut del Teatre, institucions que posen el seu compromís al servei del funcionament del projecte. L’especial sinèrgia i complicitat d’aquestes tres institucions permet fusionar l’efervescència de la dansa i el món educatiu, i afavoreix un intercanvi d’experiències que obre un ventall farcit de noves possibilitats als joves.

Què és el Tot Dansa?

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat que té com a objectiu principal promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Tot Dansa convida a participar a tot l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de Barcelona i al seu professorat. Tracta de generar i consolidar vincles per tal d’apropar-los al procés de creació artística en totes les seves fases. Esdevé una eina formativa i educativa que connecta diversos perfils, generacions i realitats. És un projecte dinàmic i viu, en el sentit que la direcció coreogràfica canvia any rere any, així com la participació dels instituts, que poden participar-hi màxim durant dos anys consecutius.

El projecte genera una dinàmica de creació i una experiència vivencial única. Les característiques i la consolidació del projecte permeten també comptar amb la col·laboració de les Escoles Municipals de Música. La seva presència i la seva interpretació del repertori en directe fa que el projecte tingui un especial interès tant a nivell pedagògic com artístic.

El projecte consta de tres blocs principals de treball:

Formació del professorat dels centres d’ensenyament secundari. El professorat dels instituts, que sovint no té coneixements previs de dansa,s’aproxima a aquest món a través de sessions de descoberta i formació a l’Institut del Teatre, de la mà del coreògraf principal i el seu equip de suport. Procés de creació coreogràfica a cada un dels instituts, amb l’alumnat. Un equip de formadors i formadores i alhora ballarins de l’Institut del Teatre, orienten i  guien a l’alumnat i al seu professorat en el procés creatiu i artístic, liderat per la direcció coreogràfica.

Espectacle a la sala MAC del Mercat de les Flors. Després de dos assajos generals que aplega tot l’alumnat i professorat participant, el procés creatiu culmina amb un espectacle que es presenta en dues sessions (matí i tarda). Es tracta una proposta jove i contemporània on el moviment, la dansa i la música es presenten en la seva versió més artística i versàtil.

L’èxit del projecte a Barcelona ha donat lloc al Tots Dansen, liderat pel Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal, un projecte anàleg multiplicat en propostes i ciutats de Catalunya, integrat dins El Pla d’impuls de La Dansa promogut per la Generalitat de Catalunya.

La proposta: Vibrar el temps

Vibrar el temps. Aquest és l’objectiu final del coreògraf João Lima, que en aquesta edició desafia la dinàmica accelerada de les nostres vides tot convidant a fer una parada, a trobar un espai, un temps, una manera de posicionar-nos  davant la diversitat de qüestions que ens interpel·len. La seva proposta és “caure en la realitat” col·lectivament, i ho fa de forma contundent gràcies a l’aportació creativa tant de l’alumnat com del professorat que ha viscut l’experiència del Tot Dansa des de zero.

La curiositat ha estat el punt de partida. A partir d’aquí, tracta de sacsejar la realitat i la percepció temporal dels participants, tant en el sentit físic com històric, per fer-los conscients que són uns potents generadors de moviments. La proposta artística reivindica la noció d’experiència, allò que succeeix col·lectivament a través de la presència, la poètica, el risc i la relació amb l’altre. Un espai per al pensament, el llenguatge, la sensibilitat i l’acció.

Participants Edició 2018

Instituts participants:

 • Institut Escola Antaviana – Nou Barris
 • Institut Escola Trinitat Nova – Nou Barris
 • Institut Bernat Metge – Sant Martí
 • Institut Martí Pous – Sant Andreu
 • Institut Montserrat – Sarrià-Sant Gervasi
 • Institut XXV Olimpíada – Sants-Montjuïc

Escola Municipal de Música:

 • Can Ponsic – Sarrià-Sant Gervasi

Direcció coreogràfica:

 • João Lima

 Equip de formadors i col·laboradors artístics:

 • Cecilia Colacrai
 • Maxime Iannarelli
 • Mireia de Querol
 • Olga Álvarez
 • Clara Sáez (artista visual)
 • Caterina Barceló (alumna en pràctiques del CSD)
Col right
Actualitat: 

Concurs per coreografia i direcció artística del Tot Dansa’20

12/09/2019 - 16:25

La presentació de candidatures és fins al 25/9/2019

TOT DANSA 2015

Compartiu aquest contingut