Tot Dansa 2017

Col left

Tot Dansa és un projecte artístic i educatiu impulsat i organitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.
En aquesta edició hi participen set instituts de Barcelona i hi col·labora l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, que es tradueix en la implicació de gairebé dos-cents alumnes de la ciutat i catorze professors i professores. Aquest gran equip humà ha estat immers en un procés creatiu des de principis d’any, liderat per la coreògrafa Inés Boza

Què és el Tot Dansa?

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat, que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània en el territori. El projecte apropa aquesta especialitat artística a l’alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. Esdevé un procés d’aprenentatge i connexió per a l’alumnat i per al professorat implicat, una eina formativa i educativa, un espai únic d’expressió i a partir d’experiències i propostes diverses.
Tot Dansa proposa una experiència vital i humana mitjançant la pràctica artística. Els valors que es desprenen de la dansa donen l’excusa perfecta perquè el professorat acompanyi l’alumnat en la desinhibició necessària del moviment, controli la gestualitat dins un espai determinat i generi un treball de creació que requereix el compromís de tothom.
Des de principis d’any, el professorat de diferents centres i amb especialitats curriculars diverses, guiat per la coreògrafa principal i el seu equip col·laborador, acompanya el grup d’alumnat implicat en un procés de formació i de creació que els permet endinsar-se en el coneixement i la pràctica del moviment, en definitiva en el món de la dansa.
El professorat rep una formació especialitzada a l’Institut del Teatre, que transmet i guia el viatge amb l’alumnat que participa al projecte, en els mateixos centres educatius. Amb l’equip professional, teixeixen moviment rere moviment, escena rere escena, per generar una coreografia única i conjunta.

La proposta “Som el que som”

La proposta d’Inés Boza parteix de la idea de vincular la dansa a la vida. Potenciar l’observació de l’entorn i de la música per descobrir que la dansa és a tot arreu. A través del procés de formació, es pren consciència del cos i el goig que dóna activar les seves possibilitats com a canal.
Per crear l’espectacle es recullen propostes i iniciatives que sorgeixen de les necessitats i inquietuds directes dels participants, partint de les pròpies vivències o interessos. La coreografia és fruit d’un procés de creació que apropa professorat i joves al nostre món de la dansa, cos i moviment, i alhora és fruit de la proposta dels joves, que ens apropen també al seu món. A través de la composició coreogràfica amb les seves qualitats de moviment, parlen de les seves vides i comportaments, dels seus interessos, els seus jocs, les seves realitats.
Enguany la proposta també inclou un petit homenatge a Pina Bausch, a través de la interpretació de la seva frase Nelken-Line, una passejada dansada de les estacions de l’any. Aquesta peça està pensada perquè, filmada, formi part d’una iniciativa de la Fundació Pina Bausch, que a a través de la cadena ZDF/ARTE emet la frase ballada i enviada per milers de persones de tot el món. És una bona oportunitat per donar a conèixer part de l’obra d’aquesta gran coreògrafa a l’alumnat que participa en el Tot Dansa.

Instituts participants

INS  Barcelona Congrés, INS Bernat Metge, INS Galileo Galilei, INS Icària, INS Menéndez y Pelayo, INS Roger de Flor, INS Turó de Roquetes

Direcció artística

Coreògrafa Inés Boza
Suport coreogràfic i de formació Cecilia Colacrai, Maxime Iannarelli, Mireia de Querol
Inés Boza: Cofundadora i actual directora de la companyia SenZaTemPo (projecte escènic pioner de teatre dansa català), Inés Boza té una extensa trajectòria de més de 20 anys amb nombrosos espectacles propis. A més a més, té una àmplia experiència pedagògica que ha desenvolupat des dels seus inicis professionals. És resident i sòcia fundadora de La Caldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.
 
 

Col right

Compartiu aquest contingut