Biennal Ciutat i Ciència a Fabra i Coats

Hackató de ciència ciutadana  (8 de febrer de 10.30 a 18.00 h)

Activitat que proposa, als participants, hackejar el format d’una simulació parlamentària seguint els principis de la design justice. Aquesta perspectiva posa el focus en com el disseny reprodueix o desafia les matrius de dominació. La idea és partir de projectes de ciència ciutadana i, organitzant-se en comissions, treballar amb els resultats perquè el coneixement, vehiculat mitjançant iniciatives ciutadanes, serveixi per generar polítiques de la ciutat i de comunitat per part de l’Administració pública o de qualsevol altre agent amb poder regulador.

 

Les places són limitades. Cal inscripció prèvia. Més informació, aquí

 

 

Foment de la ciència ciutadana en l’àmbit estatal (8 de febrer de 10.00 a 17.00 h)

Aquesta serà la darrera reunió del grup d’experts per al foment de la ciència ciutadana de la Fundación Ibercivis i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). La sessió acabarà amb una activitat oberta al públic.

 

Les places són limitades. Cal inscripció prèvia. Més informació, aquí

 

 

Laboratoris ciutadans i creació de coneixement (8 de febrer de 18.00 a 19.30 h)

Es tracta d’un espai de col·laboració i participació per repensar com es pot construir nou coneixement socialment robust i de quina manera la combinació i la inclusió d’actors diversos pot multiplicar el coneixement individual. Es parlarà de les experiències que treballen al voltant d’aquest tema a Barcelona, Saragossa i Madrid, entre altres, i es faran públics els resultats de la reunió d’experts i de la Hackató de ciència ciutadana.

 

Es comptarà amb la participació de Chema Blanco, Elisabetta Brogglio, Emanuele Cozzo, Antonio Lafuente, Francisco Sanz i Silvia Valle Estivill.

 

Més informació, aquí

 

 

A la física hi ha un lloc per a tu (11 de febrer d’11.00 a 17.00 h)

Per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, investigadores punteres de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) organitzen un taller de física de partícules amb noies estudiants i professores de 1r i 2n de batxillerat. Hi aprendran com funciona l’experiment ATLAS, redescobriran el bosó de Higgs, aprendran quines eines hi ha per estudiar el món subatòmic i celebraran les contribucions crucials de moltes dones a la física fonamental.

 

Places limitades. Cal inscripció prèvia. Més informació aquí

c/ Sant Adrià, 20
08030 Barcelona

Metro: L1 (Sant Andreu)
Autobús: 11, V31, 35, 73, H4, N9, B20
Tren: Renfe (Sant Andreu Comtal)

Divendres 8 i dilluns 11 de febrer

Activitat inscrita dins de Biennal Ciutat i Ciència