Barcelona Cultura

Actualitat

Notícies


La Xina emet els segells de l’Any del Gos

La Xina emet els segells de l’Any del Gos

Aquest any es celebra l’any del Gos en el calendari xinès. Per a l’ocasió, l’Oficina Postal de la Xina ha emès dos segells especials de 2,40 iuans. Un d’ells porta per títol “gos mantenint la seguretat” i mostra la imatge d’un gos en posició defensiva, l’altre, per contra, s’anomena “dolça llar” i mostra un gos […]


Aquest any es celebra l’any del Gos en el calendari xinès. Per a l’ocasió, l’Oficina Postal de la Xina ha emès dos segells especials de 2,40 iuans. Un d’ells porta per títol “gos mantenint la seguretat” i mostra la imatge d’un gos en posició defensiva, l’altre, per contra, s’anomena “dolça llar” i mostra un gos adult protegint un cadell. D’acord amb les declaracions de Chen Lishun, gerent comercial de l’Oficina Postal de Hangzhou, ambdós transmeten l’harmonia de la llar i la prosperitat del país.

La tirada limitada dels segells fa que, com cada any, es formin cues dies abans per tal d’adquirir-los. Malgrat els canals d’adquisició permeten fer la compra en línia, encara hi ha molts filatèlics nostàlgics que prefereixen fer-ho de la forma tradicional i gaudir de l’espera davant de l’oficina o la botiga, convertint-ho en quelcom més experiencial.

El disseny dels segells s’atribueix a l’artista Zhou Lingzhao, que amb 99 anys d’edat és famós per haver  participat en el disseny de l’emblema de la República Popular de la Xina i el del Comitè Nacional de la CCPPC. També va col·laborar en la creació de la segona, tercera i quarta edició del renminbi, moneda xinesa.

Aquest any l’emissió filatèlica serà força escassa degut a l’excés de producció i estancament de les vendes de l’any passat, en l’emissió de l’any del Gall, que provocà una caiguda dels preus. Xina emet segells col·leccionables del zodíac des de l’any 1980, el gos és l’onzè animal en el cicle de 12 anys.

L’any nou xinès és una temàtica força consolidada en les emissions filatèliques de diversos països d’arreu del món, una entrega molt preuada per als col·leccionistes filatèlics d’arreu del món. A continuació us deixem alguns exemples més d’aquest 2018.