Trajectòria cap a la transformació digital

Des de l’IMI es vol “Contribuir a una Barcelona digital per millorar la ciutat i la seva qualitat de vida”.

La transició digital, una línia clau dins de l’Agenda 2030, ha de permetre a la ciutat avançar cap a l’administració electrònica, ser garantia dels drets digitals dels ciutadans i millorar els serveis municipals. Aquesta digitalització s’integra dins dels objectius del mandat de l’IMI (2019 – 2023):

Impactes externs al desenvolupament del pla de digitalització de l’Ajuntament durant l’últim mandat (2019 – 2023)

Durant l’actual mandat hi ha hagut 3 factors externs principals que han impactat en el desenvolupament del Pla de Digitalització de l’Ajuntament de Barcelona:

La pandèmia de la COVID – 19: L’Ajuntament de Barcelona va poder accelerar la
seva transició digital amb la pandèmia de la COVID-19. Concretament, l’IMI va redoblar els seus esforços per tal de minimitzar els efectes de la pandèmia i garantir l’accessibilitat als serveis i infraestructures municipals tant pels ciutadans com pels treballadors municipals.

Ciberseguretat: La seguretat de la informació a l’Ajuntament de Barcelona ha esdevingut un element clau en l’actual Pla de Mandat. L’IMI ha definit i implementat un model que facilita l’evolució continua del nivell de protecció dels actius d’informació de l’Ajuntament front a canvis i amenaces i que a l’hora minimitza la probabilitat i l’impacte de possibles incidents de seguretat.

Finançament Next Generation: Els Fons Next Generation arriben com una oportunitat per agilitzar i dotar econòmicament, encara més, la transició digital de Barcelona. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’estan gestionant 6M€ a través de 5 línies estratègiques com per exemple l’increment de l’eficiència en els serveis i processos entre d’altres.