Qué locura enamorarme yo de ti
Gabriela Wiener
26.03.2021 – 27.03.2021
Divendres 26 i dissabte 27 de març, 19 h
Reserva d'entrades aquí
Qué locura enamorarme yo de ti és una obra de teatre performàtic i testimonial que s’inscriu en les reflexions més recents sobre els models familiars i l’estatut romàntic. Fidel a la seva poètica del relat personal descarnat, l’escriptora Gabriela Wiener aterra discursos sobre el poliamor, la no monogàmia i els vincles relacionals en la seva pròpia experiència amb resultats sorprenents. En aquest «monòleg» dramatitzat hi intervenen tant les pulsions emocionals com polítiques de l’autora, i és en aquest encontre —que tot sovint esdevé un enfrontament— on s’obren llums sobre el dolor, el complex, la mentida, la gelosia i, finalment, l’amor; tot allò que ens uneix més enllà de qualsevol postura teòrica o ideològica. I, a més, és tremendament divertit.
SINOPSIS
La Gabriela té un marit, una esposa, dos fillis i un llit de cinc metres. A casa esclata una sobtada «crisi de parelles» en ple postpart d’un nadó col·lectivitzat, a la mateixa primavera de l’(h) amor lliure. La falsa celebritat del poliamor pagarà cares la seva poc treballada no monogàmia, la seva mala autogestió dels afectes i la seva promíscua manca d’ètica. Mentre veiem néixer en una piscina inflable el messies del poliamor, ens adonem que l’únic espai segur que ens queda és una cançó d’Eddie Santiago.
Fitxa artística
Text: Gabriela Wiener
Direcció: Mariana de Althaus
Intèrprets: Gabriela Wiener, Jaime Rodríguez, Rocío Lanchares, Coco i Amaru
Música: Rocío Lanchares
Vídeos: Rosi en la escalera, fragment de Letal Sound de Ro Gotelé + Vaciador 34
Aquesta obra és una coproducció de Sala de parto y el Festival Internacional de Teatro de Expressão Ibérica FITEI (Portugal).
Gabriela Wiener
És escriptora i periodista. Viu a Espanya des de l’any 2003. Ha publicat els llibres Sexografías, Nueve Lunas, Llamada perdida, Dicen de mí i Ejercicios para el endurecimiento del espíritu, llibre de poemes. Els seus textos han aparegut en diverses antologies i han estat traduïts a l’anglès, el portuguès, el francès i l’italià. Ha fet diverses lectures performàtiques juntament amb les seves parelles: «Dímelo delante de ella», «1984» i «Casi». Les primeres cròniques d’aquesta autora es van publicar a la revista Etiqueta Negra. Va ser redactora en cap de la revista Marie Claire a Espanya. Escriu regularment per a elDiario.es i el New York Times i té una videocolumna a lamula.pe. Va guanyar el Premi Nacional de Periodisme del seu país el 2018 amb una investigació sobre un cas de violència de gènere.
@gabrielawiener
https://www.bbc.com/mundo/noticias-48363032
Mariana de Althaus
És una de les dramaturgues i directores de teatre peruà amb més talent i més prolífiques de l’actualitat. La seva tragicomèdia El sistema solar va ser adaptada al cinema per Bacha Caravedo i Daniel Higashionna i protagonitzada, entre d’altres, per Adriana Ugarte. L’any passat Carol López va estrenar una altra adaptació teatral de la mateixa obra al Teatre Lliure amb Willy Toledo, Nausicaa Bonnín i els germans Clotet, Aina i Marc, per primera vegada junts. En els últims anys va escriure i va dirigir diverses peces de teatre testimonial, com ara Criadero i Padre Nuestro. La seva última obra, Pájaros en llamas, és una exploració sobre el dol a partir d’històries reals de persones que han patit pèrdues en accidents aeris.