Rromano kidipen

Rromano kidipen
Topografies de la discrepància urbana

29.11.2017


LaFundició i Lachó Bají Calí
Dimecres 29 de novembre, de 18 a 20 h h. Virreina LAB i pati de La Virreina
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Elogio del conflicto és un llibre de Miguel Benasayag i Angélique del Rey en el qual exposen el conflicte com un element inherent de la nostra condició de ser al món, una multiplicitat sense síntesi que conforma el teixit social. Els autors també afirmen que la Modernitat -amb la seva correlativa democràcia- ha estat especialment implacable amb el conflicte i ha creat la idea que era quelcom superable.

Des de la plataforma d’investigació resident a La Virreina LAB Topografies de la discrepància urbana, convidem els col·lectius LaFundició i Lachó Bají Calí a rastrejar una certa genealogia del conflicte urbà a la perifèria de Barcelona.

 

Rromano kidipen - Virreina es proposa com una ocasió per trobar-se, conversar i compartir sabers. Organitzada per LaFundició i l’associació Lachó Bají Calí, s’emmarca en els processos de treball de la iniciativa CICdB (Centre d’Interpretació de la Ciutat des de la Barraca), que impulsa la restitució de la memòria subalternada dels antics assentaments informals de l’Hospitalet.

Durant Rromano kidipen («trobada cultural gitana» en romaní), Rafi Fernández, membre de Lachó Bají Calí, compartirà els seus coneixements sobre l’elaboració de cornichas («cistelles» en caló) amb vímet i altres fibres vegetals, una activitat actualment en declivi i en risc de desaparèixer, històricament vinculada a les formes de vida econòmiques i culturals del poble romaní.

Així mateix, es presentarà l’edició de quatre pòsters que recullen imatges i textos produïts o recopilats en col·laboració amb l’associació Lachó Bají Calí i l’autor de còmics Marcos Prior, en part durant les dues experiències prèvies de Rromano kidipen als barris del Gornal i la Florida (l’Hospitalet).

 

LaFundició és una cooperativa que, des del 2006, impulsa processos col·lectius de construcció de coneixement, pràctiques culturals i formes de relació, entesos com a recursos d’ús comú i com a activitats «controversials» i situades.

Lachó Bají Calí és una associació fundada l’any 1991 per un grup de dones del barri del Gornal amb l’objectiu d’oferir suport a la comunitat gitana de l’Hospitalet i promoure les seves pràctiques culturals i formes de vida.

 

rromano kidipen
rromano kidipen
rromano kidipen