Mercats TV, el canal d’informació sobre productes i serveis dels mercats

31/01/2024 - 18:48 h - Comerç i mercats Mercats de Barcelona

El Canal Mercats TV és un canal d’informació sobre productes i serveis dels mercats, i també d’altres activitats i iniciatives de la ciutat. Aquest canal de comunicació és transversal a tota la xarxa, ja que s’emet a 100 pantalles de televisió instal·lades als 39 edificis dels mercats i 2 videowalls distribuïts a Boqueria i Encants-Fira de Bellcaire.

Va començar les emissions al juny 2021 en format pilot amb un petit bucle de continguts i, des del setembre de 2023, emet una programació estable que es renova setmanalment. Els continguts són informació relacionada amb els mercats, les seves activitats, serveis, productes de proximitat, persones que hi treballen, alimentació, estil de vida saludable i continguts publicitaris.

El públic objectiu del canal és tant els comerciants com la clientela dels mercat, i tots els continguts han estat dissenyats perquè no sigui necessari el so, ja que es tracta d’un canal mut que no interfereix ni envaeix l’ambient dins dels mercats. 

Canal Digital Signage

La programació s’actualitza per complet cada setmana, tot i que diàriament s’afegeixen continguts amb campanyes, espots o càpsules d’informació amb l’objectiu d’oferir varietat i que la programació no es faci monòtona.

Es tracta d’un canal de Digital Signage, és a dir, un canal amb l’emissió dinàmica de continguts gestionat per un programari CMS a diverses pantalles alhora i en forma de bucle. Permet la segmentació per franja horària, pantalla o ubicació, la qual cosa possibilita l’elaboració de continguts en funció de la pantalla de cada mercat. Si bé tots els mercats comparteixen un gran nombre de continguts, tots ells tenen, a més, clips específics amb informació pròpia segons les seves necessitats.


Nous continguts i formats 

 

Les noves càpsules elaborades de forma pròpia per al canal es caracteritzen pel seu format visual, amb molta presència de grafisme, i on predominen les fotografies i els vídeos, que queden complementades per algunes pinzellades de text explicatiu amb un estil directe i senzill.

 

Actualment, aquestes càpsules es divideixen en 8 seccions: Agenda, Videonotícia, Famílies de mercat, Els trucs del mercat, Aliments de temporada, Showcookings de mercats, Imatges històriques i Àlbums de fotos. A banda, el canal emet altres tipus de peces, els separadors o cortinetes que notifiquen al públic quines són les xarxes socials de Mercats, avisos d’horaris especials d’obertura dels comerços, previsió meteorològica i serveis que es poden trobar als equipaments.

Altres continguts del canal  

Des de l’inici de les emissions, a través del canal Mercats TV s’emeten tota classe de campanyes i espots de promoció encarregades per l’IMMB o campanyes de l’Ajuntament, i també hi ha un apartat d’espots publicitaris per col·laboradors de l’Institut Municipal de Mercats.

Amb tot, cal destacar que el Canal Mercats TV és viu i continua creixent dia a dia amb nous formats de continguts. La previsió és arribar a tenir bucles cada cop més llargs, amb més varietat encara, tant en el fons com en la forma, amb l’objectiu que es converteixi en un canal de comunicació més, a l’abast dels comerciants i de les persones usuàries dels mercats, sumant-se a les xarxes socials i a la pàgina web, com a via de comunicació amb veu pròpia, reconeixible i imprescindible.