24a edició dels Premis Nacionals de Comerç i Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha anunciat la convocatòria de la 24a edició dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

19/04/2024 - 11:15 h - Comerç i mercats Mercats de Barcelona

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha anunciat la convocatòria de la 24a edició dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

Els Premis Nacionals de Comerç tenen com a objectiu reconèixer persones, empreses, entitats del sector i organismes públics que destaquen per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i adaptabilitat, contribuint al prestigi del comerç, especialment del comerç urbà de proximitat. Amb quatre categories diferents – Premi Nacional de Comerç, Premi al Comerç més Innovador, Premi al Comerç més Sostenible i Premi a la Iniciativa Col·lectiva – es reconeixeran les contribucions notables en aquests àmbits.

A les categories del Premi Nacional de Comerç, Premi al Comerç més Innovador i Premi al Comerç més Sostenible, hi poden optar les persones físiques, les microempreses i les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a peu de carrer a Catalunya que exerceixen activitats comercials. D’altra banda, la categoria del Premi a la Iniciativa Col·lectiva hi poden optar  les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial i els ens públics. Els guardons inclouran diplomes així com dotacions econòmiques: el Premi Nacional de Comerç serà dotat amb 6.000 euros, mentre que els premis a la Innovació i la Sostenibilitat rebran 2.000 euros cadascun.

D’altra banda, els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris busquen distingir els establiments i mercats municipals en actiu que, al llarg de cent o més anys, han mantingut un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, adaptant-se als canvis en les necessitats de compra. Amb tres categories diferents basades en la durada de la seva història – Premi als establiments amb cent o més anys d’història, Premi als establiments amb cent cinquanta o més anys d’història i Premi als establiments amb dos-cents o més anys d’història – aquests premis reconeixen la longevitat i la dedicació dels establiments comercials a Catalunya.

Les persones físiques, les microempreses, les petites i mitjanes empreses de venda al detall o de prestació de serveis a la persona que siguin titulars d’establiments a peu de carrer a Catalunya oberts al públic, així com els mercats municipals en actiu, amb una trajectòria de cent o més anys d’història, tenen l’oportunitat de participar en aquests reconeixements. Els guardons inclouen diplomes i reconeixements especials.

Per participar en aquests premis, és necessari presentar telemàticament la sol·licitud i la documentació requerida segons les bases establertes. El termini per a la presentació de sol·licituds per a ambdós premis finalitza a les 14 h del dia 4 de juliol de 2024