Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2023

..
12/12/2023 - 18:56 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El dijous 30 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una jornada que es va dur a terme al Born Centre de Cultura i Memòria. Enguany, la jornada ha tingut com a lema “La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora”.

En la trobada, s’ha plantejat una mirada àmplia al trajecte realitzat i als reptes de futur al voltant de la vinculació entre els mons culturals i educatius a la ciutat de Barcelona.

S’han tractat temes com la reflexió general sobre quines qüestions cal tenir en compte a mig i llarg termini per continuar aprofundint en la relació entre la cultura i l’educació, la presentació d’estudis i recerques al voltant de l’impacte que tenen alguns dels programes desenvolupats per agents i equipaments culturals i educatius de la ciutat, i la generació d’un tercer espai d’intercanvi i contrast entre les iniciatives que permetin construir ponts entre el món educatiu, el món cultural i l’entorn més proper, sobretot en aquells territoris de la ciutat on cal reduir la desigualtat en l’accés i la pràctica cultural dins del context de Ciutat Educadora.

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) va tenir presència en la jornada, sent una entitat que forma part del CIP (Consell d’Innovació Pedagògica). En la xerrada que es va dur a terme, es va presentar l’estructura del consell i la manera de relacionar-se unes entitats amb les altres dins d’aquest.

L’acte va concloure amb la intervenció de la filòsofa i investigadora Dra. Begoña Román, amb algunes reflexions des de l’ètica, tancant una jornada on es vol fer visible la necessitat de continuar aprofundint en la vinculació entre cultura i educació.