Croquetes de cigrons
- 400 g de cigrons
- Restes d’arròs d’un altre àpat
- ½ ceba petita
- 1 gra d’all
- Restes d’alguna verdura
- Farina de galeta
- 1 culleradeta de curri
- ½ culleradeta de comí
- Oli d’oliva
Sabíeu que amb els llegums podem fer hamburgueses, croquetes, mandonguilles…? Una deliciosa manera de menjar-los i una font de proteïna si ens les mengem juntament amb un cereal.
Us animeu a preparar unes croquetes de cigrons?
Elaboració
En primer lloc, trinxem la ceba i l’all a trossos molt petits. A continuació, aixafem una mica els cigrons amb una forquilla i hi afegim l’all, la ceba i l’arròs cuit.
Tot seguit hi posem sal i pebre i hi afegim una culleradeta de curri i mitja de comí i hi afegim farina de galeta fins que tingui una textura que es pugui manipular bé.
Després de donar forma a les croquetes, les posem damunt d’un paper vegetal i les enfornem durant uns 10 minuts amb el forn escalfat a 180º, o bé les fem a la planxa amb una goteta d’oli a la paella.
Aquesta recepta ens pot servir també per aprofitar restes de l’arròs i de verdures que ens han sobrat d’altres àpats, especialment delicioses si tenim restes de moniato cuit.
A més, podem aprofitar el dia que ens hi posem per fer-ne més i després congelar-les: si les separem amb un paper de forn entre capa i capa no ens costarà gens de descongelar!