Ous al plat amb espinacs
- 4 ous
- 2 manats d’espinacs
- 3 tomàquets de pera ratllats
- 2 alls
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 4 cullerades d’aigua, comí, cúrcuma i pebre vermell dolç, oli d’oliva verge extra, sal, pebre i pa
¿A qui no li agrada un bon plat d'ous? Són una opció clàssica en qualsevol cuina. Però avui, portem-los al següent nivell combinant-los amb els espinacs, que a més a més, són la verdura de la temporada! Sona bé, veritat? I el millor de tot és que pots trobar tots els ingredients que necessites al teu mercat més pròxim.
Així que no t'ho pots perdre! Aquesta experiència culinària et garantirà un viatge de sabors i beneficis nutricionals. Degustar de primera mà aquest increïble plat, carregat de proteïnes que aporten els ous i rica en ferro, així com en vitamina A, essencial per a la vista, els cabells i la pell, com en vitamina C, necessària per al bon funcionament del sistema immunitari, que aporten els espinacs.
Elaboració:
- Renteu amb cura els espinacs per eliminar possibles restes de sorra i escorreu-los.
- En una paella amb una mica d’oli, cuineu els espinacs fins que alliberin tota l’aigua; després, reserveu-los en un altre recipient.
- Utilitzant la mateixa paella, escalfeu una mica més d’oli i afegiu-hi tomàquet, all trinxat, pebrot trossejat, espècies i sal. Remeneu-ho i, seguidament, incorporeu l’aigua. Tapeu i deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. Si necessiteu més líquid, podeu afegir-ne alguna cullerada.
- Afegiu els espinacs a la paella i, immediatament després, els ous, directament a la salsa. Salpebreu-los i torneu a tapar la paella. Cuineu-los durant uns 5 minuts o fins que la clara es cogui, evitant que el rovell solidifiqui.
- Per acabar, trinxeu ceba tendra i afegiu-la per sobre.
Per acabar, us recomanem que seleccioneu els espinacs que es distingeixin pel seu color verd, assegureu-vos que no presentin taques de color groguenc o vermellós, provocades per fongs. Aprofitem per comentar-vos que podreu trobar tots els ingredients que necessiteu per aquesta recepta durant tot l'any als Mercats de Barcelona. Feu-vos amb aquests ingredients frescos i prepareu-vos per a una festa culinària! Us veiem als mercats!
Podreu trobar aquesata i moltes me´s receptes al llibre "Temps de Mercats Volum III".