Barcelona Cultura

El maig, de celebració

El dia internacional dels museus és el 18 de maig i enguany té com a lema «Museus i històries punyents. Dir allò que no es pot explicar als museus». El motiu és el paper conciliador que tenen en la pacificació entre pobles, en exposar un passat que pot ser dolorós.

Aquesta celebració va néixer l’any 1977 per sensibilitzar la societat sobre el paper que tenen els museus en el seu desenvolupament; i els participants ja gairebé arriben a 40.000.

Dos dies després celebrarem la Nit dels Museus a partir de les 19.00 hores de dissabte 20 fins a la 01.00 de diumenge 21. Per a l’edició d’enguany, al Museu del Disseny no només podràs veure de franc les quatre col·leccions permanents i «TAPAS. Spanish Design for Food» (últim dia!) sinó que també hem preparat aquestes tres activitats:

·         Exposició «Redissenyant el xurro», que presenta els resultats de la col·laboració entre Comaxurros i quatre estudis de disseny de producte.

·         «Mecàniques. Instal·lació performativa» (performance). Passis: 21.00 i 22.15 h. Vídeos de 19.00 a 01.00 h. És una proposta de PEDRA i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, dins del projecte Creació & Museus.

·         Degustació de xurros amb Comaxurros. A partir de les 19.00 h. Passa per l’exposició «TAPAS. Spanish Design For Food» i obtindràs un tiquet per fer una degustació gratuïta.

Totes les activitats de la Nit dels Museus seran gratuïtes. No t’ho pots perdre!

Ajuntament de Barcelona