Casals d'Estiu 2018

Viatges d’estiu per Àfrica i Oceania... sense sortir del Museu!

Voleu viatjar? Doncs no cal ni que compreu bitllets d’avió ni de tren. De fet, no us caldrà passaport ni roba neta ni tan sols una maleta, perquè els viatges que us proposem us duran a l’altre extrem del món... sense necessitat de sortir de la seu del carrer de Montcada delMuseu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

I és que en aquest equipament del centre de la ciutat han preparat uns Casals d’estiu que portaran els nens i nenes que s’hi apuntin... a l’Àfrica i a Oceania!

Esteu preparats i preparades? Doncs seguiu llegint!

 

Descobrim Àfrica i les màscares

(Visita guiada i taller)

El poble fang de Guinea Equatorial, els bronzes de l’antic regne de Benín, les pintures d’Etiòpia... Àfrica és enorme i diversa, un continent amb tota mena de climes, paisatges i cultures que podreu conèixer visitant el Museu Etnològic i de Cultures del Món. Allà trobareu tot de màscares, que de vegades tenen a veure amb rituals africans, músiques que s’escolten en les celebracions de diferents pobles...  Inspireu-vos en el fons del museu i podreu... fer la vostra pròpia màscara!

 

Descobrim Oceania i els colors de la Terra

(Visita guiada i taller)

Un continent format per una munió d’illes acull tot de cultures interessantíssimes. Per conèixer-les, només podeu anar a les antípodes o bé.... venir al Museu Etnològic i de de Cultures del Món, que conserva entre els seus fons canoes amb caps de cocodril, escuts... Fins i tot podreu veure els cases on viuen els habitants de l’illa de Papua Nueva Guinea. Al mateix recinte, podreu veure també les pintures sobre escorça realitzades amb pigments naturals procedents de la Terra d’Arnhem, al nord d’Austràlia. Us agraden aquestes pintures que mostren serps, cangurs o peixos? Doncs podeu fer vosaltres les vostres pròpies versions fent servir les mateixes tècniques i fer, així, una petita excursió a la Terra dels Somnis.


 

Dates de l’activitat: Del 26 de juny al 27 de juliol

Per a: nens i nenes d’entre 6 i 12 anys

Durada de les activitats: 2 hores

Preu: 65 € per grup. Els grups són d’un màxim de 25 persones. L'activitat permet dos grups a la vegada,

Espai: Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada; C/Montcada, 12

Més informació i reserves:  reservesmeb@bcn.cat  o bé al tel. 932 562 300