Commemorem el Dia de la Visibilitat Trans

25/03/2024 - 12:26 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

El 31 de març és el Dia de la Visibilitat Trans*, una data que vol donar a conèixer la realitat trans i sensibilitzar en contra de la discriminació cap a les persones trans de tot el món. 

En commemoració d’aquesta diada, des del Centre LGTBI proposem i recollim algunes activitats de reconeixement i visibilització de les persones trans.  

Fins al 31 de maig es podrà visitar al Centre LGTBI de Barcelona l’exposició fotogràfica “Encarnar la ferida”. La mostra pretén posar al centre la transformació dels afectes d’un vincle arran d’una mastectomia en una persona de gènere dissident.  

A través d’un registre mitjançant càmeres analògiques d’un sol ús, es genera un arxiu corporal col·lectiu en primera persona que fuig de la romantització de les cures i posa en diàleg l’humor, el dolor i la despersonalització des de la tendresa. 

Fent públic el que hauria de ser domèstic o privat, aquesta mostra polititza la intimitat i gesta un relat quotidià com a memòria pròpia.  

L’exposició està a càrrec de cymbionte colectiv_, un col·lectiu artístic i curatorial que treballa des de l’experiència situada i l’activació de metodologies queer. 

La mostra es pot visitar en l’horari d’obertura del Centre LGTBI de Barcelona, amb entrada lliure i gratuïta.  

Us recordem els horaris del Centre amb motiu dels dies festius de març i abril: 

Dilluns 25 de març: de 15:30 a 20:30 hores, matí tancat. 

Dimarts 26 de març: de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 hores. 

Dimecres 27 de març: de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 hores. 

Dijous 28 de març: de 10 a 14 hores, tarda tancat 

Divendres 29 de març: tancat 

Dissabte 30 de març: tancat 

Dilluns 1 d’abril: tancat 

Dimarts 2 d’abril: reprenem horari habitual, de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 hores. 

Dia de la Visibilitat Trans al districte de Sant Andreu 

El dissabte 6 d’abril, de 12 a 22 h, el Centre Cívic Bon Pastor (plaça de Robert Gherard, 3), al districte de Sant Andreu, acollirà una diada per celebrar i reivindicar la visibilitat trans*. La jornada inclourà activitats infantils com pintacares, contacontes i jocs, a més d’una biblioteca vivent de persones trans joves, la lectura del manifest, la presentació d’una campanya a càrrec de l’organització ACATHI i diverses actuacions.