El SEDAC celebra 40 anys al servei de l'Ajuntament i la ciutadania

..
24/11/2023 - 13:19 h

En el marc de la celebració del 40è aniversari el Servei de Documentació i Accés al Coneixement ha organitzat diverses activitats:

El 21 novembre, un grup de membres del Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC) fa una visita professional a la col·lecció de Carrosses del Cementiri de Montjuïc i la Biblioteca Funerària, una biblioteca departamental de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pel SEDAC. En acabar, els col·legiats gaudeixen d’una visita comentada a la col·lecció museística de carrosses fúnebres amb informació sobre el desenvolupament dels sepelis en èpoques passades i l’explicació de les diverses tipologies de carrosses que es van usar a la ciutat de Barcelona fins l’aparició de l’automòbil.

El  22 de novembre, a la Sala Barcelona, té lloc una conferència sobre propietat intel·lectual i llicències Creative Commons, impartida pel senyor Ignasi Labastida, Delegat del Rector de la UB per la Ciència Oberta, dirigida a les persones editores del repositori institucional BCNROC, on es tracta la importància dels drets d’autor, el significat i opcions de les llicències Creative Commons així com la citació de les fonts d’informació.

El 23 de novembre, membres del COBDC realitzen una visita professional al SEDAC acompanyada d’un itinerari guiat per diferents salons de l’Ajuntament i s’uneixen, com a colofó, a la conferència “La IA i el futur de la ciutadania” del Sr. Genís Roca, historiador i arqueòleg expert en transformació digital, sobre les dades, el coneixement, els algoritmes i la intel·ligència artificial, organitzada al Saló de Cent, presidida per l’Il.lm Sr. Tinent d’Alcaldia Albert Batlle Bastardas.