• Tot
 •  Llibres
 •  Revistes
 •  Videos
 •  Imatges

Destaquem

 • Al·legories Vés al contingut

  "El Pont de les maletes", simbolitzant l'arribada d'immigrants al barri de Baró de Viver, als anys 50, o el "Monument a les il·lusions perdudes", a benefici de Pallassos sense Fronteres, són alguns dels elementes urbans de naturalesa al·legòrica a Barcelona. Teniu fotografies d'aquests elements al repositori institucional BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010014gz0004.jpg
 • Quioscos Vés al contingut

  Formen part del paisatge urbà i de la nostra quotidianitat. Hi podem comprar flors, premsa, gelats... i fins i tot cercar-hi la sort o l'ombra a parcs i platges. Us convidem a visitar les imatges d'aquests elements urbans disponibles al BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010001690002.jpg
 • Art al metro Vés al contingut

  L'art no està només als carrers, places i museus de la ciutat, també trobem obres d'art a les estacions de metro de Barcelona. Us convidem a veure les fotografies d'algunes d'aquestes obres disponibles al BCNROC. ​

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010013520004.jpg
 • Edificis industrials Vés al contingut

  Barcelona compta amb un important nombre d'edificis industrials. Molts d'ells  han estan incorporats al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Històrico-Artístic de la ciutat i amb el temps alguns han esdevingut equipaments per a la ciutadania, com ara biblioteques o centres cívics. Actualment tenim més de 300 imatges d'aquests edificis al BCNROC.

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/dsc01599.jpg
 • Celebrem Sant Jordi 2021! Vés al contingut

  Per gaudir de la Diada des de casa, aquest any us convidem a veure i compartir fotografies d'algunes de les escultures de Sant Jordi ubicades a diferents indrets de la ciutat de Barcelona. Les imatges i les seves condicions d'ús estan recollides al BCNROC, repositori institucional de l'Ajuntament de Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/santjordi2021_0.png
 • Portes Vés al contingut

  Són el principal accés a un edifici, a una ciutat, a una propietat, a un recinte i formen part de la definició de l'estil arquitectònic d'una construcció. Algunes són veritables obres d'art i poden tenir caràcter monumental. Les fotografies de portes de BCNROC en són una bona mostra.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/img_5314.jpg
 • Dia Internacional de la Dona 2021 Vés al contingut

  Aquest any us volem recomanar "Pioneres", una exposició virtual de Europeana, la biblioteca digital europea d'accés obert, sobre vuit dones capdavanteres en les arts, les ciències i la societat. L'exposició, juntament amb altres reculls de documents realitzats amb motiu del Mes sobre la història de les dones, ens ofereix l'oportunitat de descobrir dones remarcables al llarg de la història.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/anne-louise-germaine-necker-baronne-de-stael-holstein.jpg
 • Casa de la Ciutat Vés al contingut

  Imatges d'espais, elements arquitectònics i escultures de l'edifici històric de l'Ajuntament de Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/0001000nx70003.jpg
 • Gaudí Vés al contingut

  Imatges al BCNROC de l'obra de l'arquitecte a la ciutat de Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010000nm0002.jpg
 • Arquitectura eclèctica Vés al contingut

  La seva característica principal és la de combinar dos o més estils arquitectònics en una nova estructura, amb característiques dels corrents que pren, però amb d'altres de noves. A Barcelona tenim diversos exemples d'edificis d'aquest estil.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/img_3738.jpg
 • Patrimoni funerari de la ciutat en Accés Obert Vés al contingut

  Els cementiris són més que un servei municipal, també són art i cultura. Cementiris de Barcelona, S.A. organitza diverses activitats per difondre aquest patrimoni. Al BCNROC trobaràs vídeos i fotografies dels diversos tipus de visites que s'organitzen, de les escultures artístiques, dels panteons i recintes funeraris, o de la col·lecció de carrosses conservades al cementiri de Montjuïc. Els videos i fotografies es poden visualitzar, descarregar o reutilitzar, segons la llicència d'ús assignada a cada document.

   

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/carrosses.jpg https://bcnroc.ajuntament.barcelona.cat/jspui/bitstream/11703/115501/1/Museu.mp4
 • Parc de la Ciutadella Vés al contingut

  Durant molts anys va ser l'únic parc públic de la Ciutat Comtal. Va ser traçat en els antics terrenys de la fortalesa de la Ciutadella, d'aquí el seu nom, a imatge i semblança dels Jardins de Luxemburg de París. En el seu recinte trobem diversitat d'elements com ara la cascada monumental, edificis del segle XIX, avui convertits en museus, o el Zoo.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/0001000q8a0004.jpg
 • L'Havana i Barcelona Vés al contingut

  El documental és fruït del projecte de col·laboració  “Ponts culturals” entre el Museu de Història de Barcelona i l'Oficina de l'Històriador de la Ciutat de l'Havana, dins el marc de cooperació que l'Ajuntament de Barcelona té amb aquesta ciutat. La documentació recollida per elaborar el documental, el propi vídeo i d'altra documentació relacionada amb el projecte, ha estat incorporada al BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/havanabarcelona.jpg
 • Parc de les Aigües Vés al contingut

  L’origen d’aquest parc, obert el 1978 al barri del Baix Guinardó, són els jardins i vivers de la residència de la Companyia d’Aigües de Barcelona, construïda a finals del segle XIX.  És una illa muntanyosa d'estructura esglaonada, amb terrasses independents que estan separades per murs de pedra i camins. En aquest espai destaca la Casa de les Altures, seu del Districte d'Horta-Guinardó.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/0001000rza0002.jpg
 • Restaurants Vés al contingut

  La ciutat de Barcelona és coneguda i reconeguda per la quantitat i qualitat dels seus restaurants. Alguns d'ells han format part del Pla Específic de Protecció i Suport als Establiments Emblemàtics i del Pla Especial Urbanístic de Protecció i Potenciació de la Qualitat Urbana, per conservar elements arquitectònics i/o decoratius originals antics. 

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/patri014429_1.jpg
 • El Port de Barcelona Vés al contingut

  Imatges de diferents èpoques i perspectives del port a BCNROC: il·lustracions històriques, vistes aèries, maquetes, plànols...

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/bcn000310.jpg
 • Vídeos InfoBarcelona Vés al contingut

  Voleu conèixer l’activitat municipal amb caràcter mensual en només 5 minuts? Podeu fer un tastet consultant la col·lecció de vídeos InfoBarcelona al repositori institucional BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/info_barcelona_0.jpg
 • Parc del Laberint d'Horta Vés al contingut

  El parc inclou el jardí més antic conservat a la ciutat. Nascut com un jardí neoclàssic amb un toc de fisonomia italiana, es va acabar com a jardí romàntic. Ocupa els terrenys d’una finca del marquès de Llupià, de Poal i d’Alfarràs, que va encarregar l’obra a l'arquitecte italià Domenico Bagutti.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010004at0002.jpg
 • Parc de Can Sabaté Vés al contingut

  Contruït l'any 1984, és un dels espais verds lúdics poc coneguts de la ciutat de Barcelona. Està situat a la Zona Franca, envoltat d'edificis d'habitatges i s'hi accedeix des del carrer Mineria.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/8926b0fc75eb44c497cf1a9ec56338a9.jpg
 • Farmàcies Vés al contingut

  Les farmàcies són un tipus d'establiments comercials contemplats en els plans municipals de protecció especial d'establiments emblemàtics del 2014 i 2016. Algunes d'elles, d'estil modernista, conserven la decoració, el mobiliari...  A BCNROC disposem d'imatges d'aquests bonics establiments.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/img_0876.jpg
 • Font Màgica de Montjuïc Vés al contingut

  La font va ser construïda amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929 per l'enginyer Carles Buïgas i Sans al lloc on eren situades les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch, enderrocades el 1928. De tots els jocs d'aigua i llum ideats per Buïgas han arribat fins a nosaltres les quatre grans cascades i el gran brollador central. Molts dels elements s'havien previst únicament per als dies de l'Exposició i per tant de vida efímera. A les imatges disponibles al BCNROC, de 1929, s'aprecien elements que no existeixen a l'actualitat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/cascada.jpg
 • Parc de la Trinitat Vés al contingut

  Un dels parcs poc coneguts de Barcelona, situat enmig del Nus de la Trinitat. Ofereix al visitant un nombre excepcional de possibilitats: pistes esportives i de modelisme, una gran àrea de pícnic amb barbacoes d'accés lliure i un hort urbà. A BCNROC recollim imatges d'aquest parc on hi ha l'escultura "Cavalls desbocats" de l'escultor Joaquim Ros i Sabaté.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/0001000zvn0002.jpg
 • Comerços emblemàtics Vés al contingut

  A Barcelona hi ha algunes botigues que per la seva antiguitat i/o pel fet de conservar la decoració original de l'establiment són considerades emblemàtiques i estan protegides per uns plans municipals especials. Us oferim fotografies d'aquests comerços recollides a BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/patri014356_1.jpg
 • Art romànic Vés al contingut

  En Barcelona tenim exemples d'art romànic del que us oferim algunes imatges representatives recollides a BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/img_5532.jpg
 • Art gòtic Vés al contingut

  Imatges d'edificis i elements arquitectònics d'aquest estil, del que es conserven valuosos exemples a la nostra ciutat.

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/img_3210.jpg
 • Rellotges Vés al contingut

  Fotografies de rellotges disponibles a BCNROC. N'hi ha sobretot rellotges de sol, ubicats al terra o a les façanes d'edificis.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/c2ea75322dde46dcb3fadc722591dd92.jpg
 • Fanals Vés al contingut

  La ciutat de Barcelona té una gran diversitat de fanals que il·luminen i decoren els carrers. A BCNROC podem veure imatges dels diferents models.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/000100143h0004.jpg
 • Edificis religiosos Vés al contingut

  Fotografies d'esglésies i d'edificis religiosos al BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/00010007bx0002.jpg
 • Fonts de Barcelona Vés al contingut

  Imatges de fonts públiques i de fonts ornamentals de la ciutat disponibles al BCNROC.

  https://ajuntament.barcelona.cat/sedac/sites/default/files/000100007k0002.jpg

Notícies

"Agenda dones", al BCNROC

dv., 19/11/2021 - 12:26

BCNROC. Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones​ us volem informar que teniu disponible al repositori institucional aquesta publicació municipal des dels seus inicis.

Servei de Documentació d’Educació Ambiental (Juny-Juliol del 2021)

dl., 26/07/2021 - 10:30

SDEA. Selecció de les noves incorporacions al fons documental del Servei.

Biblioteca del Centre de Formació del Laberint (Juliol del 2021)

dl., 05/07/2021 - 12:02

Biblioteca del Centre de Formació del Laberint. Selecció de les noves incorporacions al fons documental de la Biblioteca.

Serveis

 

 • BCNexplora@

  Eina de descoberta dels fons documentals del repositori institucional BCNROC, del SEDAC i de les biblioteques departamentals.

 • Documentació municipal en Accés Obert - BCNROC

  Documentació municipal en accés obert

  El repositori institucional BCNROC, emmarcat dins el moviment global d’accés obert, proporciona accés lliure i gratuït a la documentació municipal de divulgació pública.

 • Reutilització de la documentació municipal

  Reutilització de la documentació municipal i dades obertes

  BCNROC s’acompanya d’una política per a la difusió i la reutilització de la documentació municipal de difusió pública que s’aplica a tots els documents municipals de divulgació elaborats a partir de l’1 d’octubre de 2015.

 • Multimèdia (fotografia i vídeo

  Multimèdia

  L’objectiu d’aquest servei és impulsar l’accés ciutadà al material visual i audiovisual, produït per l’Ajuntament de Barcelona en format digital, entès com un bé comú de valor irreemplaçable, testimoni de la història ciutadana, de l’acció del Govern municipal a la ciutat de Barcelona i de les activitats dels serveis municipals al llarg del temps.

 • Biblioteques Departamentals

  Biblioteques departamentals

  El seu objectiu és resoldre les consultes específiques de tècnics i directius de les unitats administratives de les quals depenen però també estan obertes a la ciutadania. Aquestes biblioteques treballen de manera coordinada amb el SEDAC a fi de donar un millor servei i compartir recursos.

Contacta’ns

Contacta’ns

Podeu fer-nos arribar les vostres preguntes, opinions i suggeriments

Petició de fotografies

Petició de fotografies

Drets de reproducció de fotografies del SEDAC