Dispositiu especial per a la Fira d’Abril

Fins al 5 de maig, quan s’acaba la Fira d’Abril, la Guàrdia Urbana intensificarà el control dels comportaments que puguin alterar la utilització normal dels espais públics, així com la venda ambulant no autoritzada i les conductes de risc en la conducció de vehicles.

..
25/04/2024 - 15:26 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

L’objectiu general és garantir que la Fira d’Abril, que té lloc al Parc del Fòrum, al districte de Sant Martí, es pugui celebrar amb totes les garanties possibles de seguretat, civisme i mobilitat, preservant l’espai públic com a lloc de convivència.

A més, el servei de vigilància dinàmica treballarà en la prevenció de violències sexuals tant a les rodalies de la fira com, més concretament, als itineraris recomanats. A l’interior del recinte hi haurà un punt lila per a la prevenció i l’atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. El personal del punt lila podrà activar, en cas necessari, el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

Afectacions de la mobilitat

Des de les 15.00 hores del divendres 26 d’abril fins al diumenge 5 de maig, durant tot el dia, es prohibirà l’estacionament a l’avinguda d’Eduard Maristany, a la rampa Telefònica. En cas d’una gran l’afluència de públic, hi podria haver restriccions de circulació. Segons l’evolució de la circulació, també es podria tancar alguna de les sortides de la ronda Litoral.

La zona habilitada per desencotxar persones amb diversitat funcional estarà ubicada entre la plaça de Llevant i el carrer de Josep Pla. En aquest mateix tram també hi haurà una parada provisional d’autocars.

Es reforçarà el servei de metro, sobretot l’L4, així com les línies d’autobús que passen per la zona del Fòrum en els horaris de la fira, especialment durant el cap de setmana i els festius. A més, el Trambesòs incrementarà la freqüència de pas de la línia T4 i adoptarà mesures especials de seguretat a les estacions properes. Es recomana fer servir la xarxa de metro per als desplaçaments a la fira. Podeu planificar el recorregut a “Com s’hi va”.

Més informació