El Pla Endreça promou el civisme amb accions col·laboratives als barris

..
14/05/2024 - 16:54 h

“A Barcelona, com a casa, mantenim net el que compartim” és el missatge que el Pla Endreça Barcelona promou entre els barcelonins i les barcelonines des de l’estiu del 2023, quan es va posar en marxa el nou calendari de manteniment de la ciutat. El Pla contempla un ampli ventall d’accions i actuacions coordinades dels serveis municipals que de manera transversal impacten en la ciutat per recuperar l’excel·lència de l’espai públic de qualitat.

En aquest sentit, una de les línies d’actuació que es reforcen el 2024 són les neteges col·laboratives als barris: activitats de foment del civisme que engeguen al mes de juny i que amplificaran el valor de la corresponsabilitat als diversos barris de Barcelona, des del mar fins a la muntanya. Activitats lúdiques i divulgatives que es promouen de forma conjunta amb  les entitats, associacions, veïns i veïnes que han decidit passar a l’acció per millorar la netedat dels seus barris, un dels indicadors que més impacten en la sensació d’endreça i qualitat de l’espai públic.

En el marc del Pla Endreça Barcelona, la neteja s’estableix com un dels àmbits prioritaris d’actuació del manteniment integral de l’espai públic. Reunir veïns i veïnes de Barcelona, entitats i associacions públiques i privades, en les accions de neteja col·laboratives reforça aquest aspecte i promou una mirada activa sobre els espais compartits de la ciutat: carrers, places, parcs, platges, etc.

Properes accions de neteja col·laborativa:

  • Dissabte, 1 de juny. CC El Coll-La Bruguera, CC Teixonera i CC El Carmel. Inscriu-t’hi!
  • Dissabte, 8 de juny. El Centre de la Platja.

Més informació