Els guarniments de Nadal més sostenibles

..
28/11/2023 - 18:36 h

Crear una decoració de la llar alternativa i sostenible per celebrar aquestes festes nadalenques és la proposta de l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol, l’Aula Ambiental del Poble-Sec i LaLudo del Parc de la Ciutadella. Els tres equipaments ambientals, membres de la XEAB, posen a disposició eines i recursos per a adults i famílies que vulguin sumar una mirada sostenible a la celebració del Nadal.

Les màquines digitals de l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol són eines molt versàtils per dissenyar i crear elements decoratius de forma sostenible: permeten donar-li una segona vida i una nova forma a restes de cartró i plàstic. En aquesta línia, s’han programat un taller de creació de pinces (amb cartró) i un d’arbrets de nadal (amb plàstic) on es faran servir la talladora làser, la trituradora i la laminadora, entre d’altres. Les activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia.

  • Pinces mecàniques amb fabricació digital. Dimecres 27 de desembre, de 10 a 13h. Inscripcions.
  • Arbre nadalenc amb plàstic reciclat. Divendres 29 de desembre, de 10 a 13h. Inscripcions.

L’Espai Lúdic Ambiental per a Famílies · LaLudo proposa l’activitat Busquem el Tió a l’entorn natural del Parc de la Ciutadella, el dijous 14 de desembre a les 11h. També organitza la trobada familiar Fem cagar el Tió, amb un cançoner alternatiu, el dijous 21 de desembre a les 11h. L’accés és lliure i gratuït.

I al Districte de Sants-Montjuïc, les usuàries i usuaris de l’Aula Ambiental Itinerant del Poble-Sec podran participar en un taller de creació de petits arbres de nadal i altres elements decoratius sostenibles al Centre Cívic El Sortidor. La sessió de Decoració de Nadal en família està prevista pel divendres 1 de desembre a les 17.30h i cal inscripció prèvia a través del correu: aulaambientalps@somlaclau.org

Podeu consultar més informació de les activitats de la XEAB a l’apartat de programació de l’Agenda + Sostenible.