L'art de cosir en comunitat, al festival Món Filigranes

Dels barris de Sant Martí hi haurà grups participants des del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, al Poblenou, el Camp de l'Arpa del Clot, Provençals del Poblenou, el Parc i la Llacuna i Diagonal Mar

Grafisme del festival Mon Filigranes
24/09/2024 - 11:17 h - Cultura i lleure Districte Sant Martí

El dissabte 5 d’octubre tindrà lloc la primera edició del festival Món Filigranes. Serà al recinte de la Fabra i Coats, a Sant Andreu, al llarg de tot el dia, i reunirà els grups de persones que cusen en comunitat arreu de la ciutat per fer-hi demostracions i sessions d’aprenentatge hàbils per a tothom.

ELS GRUPS DELS BARRIS DE SANT MARTÍ
Grup del Casal de Barri de la Palmera
Grup de costura Casal de Barri La Pau
Taller de costura comunitària de l’Espai Mpal. Via Trajana
Taller de costura bàsica del Centre Cívic del Besòs i el Maresme
Grup de costura Art de barri i Crea Algo (Casal de Barri del Besòs)
Associació Àmbar Prim (de l’Espai Mpal. Carmen Gómez)
Taller de costura Centre Sant Martí
Taller de costura creativa i reciclatge (del Casal de Barri Diagonal Mar)
Taller de reciclatge de roba del Casa Ca l’Isidret
Grup de costura creativa Casal de Barri Bac de Roda – Poblenou
Taller de costura del Casal de Barri La Llacuna
Grup Manetes (del Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris)

La trobada forma part del projecte Fem Filigranes, que visibilitza i dona suport als grups de costura comunitària de Barcelona, i està organitzada pel departament de Coordinació Territorial d’Acció Comunitària i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb grups i espais de costura comunitària de la ciutat.

Un programa ben embastat

Al Festival hi haurà activitats com ara tallers, exposicions, taules rodones, accions artístiques, un espai d’intercanvi d’experiències i una passarel·la amb les creacions dels grups de costura comunitària (vegeu el programa complert a l’espai “més informació”).

Serà un lloc de trobada i reflexió al voltant de l’organització col·lectiva, de l’empoderament de les persones que treballen al tèxtil, de la moda circular i sostenible, i de les memòries tèxtils interculturals.

Per participar en els tallers cal la inscripció prèvia, que es pot tramitar fàcilment a través del següent enllaç: Formulari d’inscripció als tallers.