Les activitats de sostenibilitat de la Clariana tornen al setembre

..
21/06/2024 - 07:42 h

La Clariana del Parc de Glòries es consolida com un punt d’oci i divulgació de la cultura de la sostenibilitat. Bona prova d’això són les 2.641 persones que han assistit als tallers, espectacles, rutes i jocs educatius sobre energia, aigua, residus o biodiversitat, que hi organitza la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona.

Les activitats de la Clariana que coordina la XEAB s’organitzen els diumenges al matí, cada quinze dies, a la zona de gespa que toca a l’Àrea de Joc Infantil del Parc de Glòries. Unes propostes que complementen l’oci familiar amb l’adquisició de nous coneixements i, sobretot, nous hàbits diaris més sostenibles.

Així, les famílies van començar a gaudir d’aquests matins de diumenge amb un gran espectacle dedicat a les propietats de l’aigua: La Màgia de l’aigua. L’abril va ser el mes dedicat a la conscienciació sobre el soroll i es va dur a terme el taller Escoltem la Natura per conèixer els cants dels ocells i la instal·lació sensorial Sonàrium el viatge dels sentits, on els més petits van descobrir la diferència entre so i soroll.

Al mes de maig, es va celebrar el Dia Mundial de la Diversitat Biològica amb tallers i jocs per conèixer la fauna i flora de la ciutat com el taller de construcció d’un hotel d’insectes i el taller Reforestem amb bombes de llavors.

Finalment, el mes de juny, ha tancat la programació amb el Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible on les famílies han pogut conèixer l’energia solar com a font energètica per il·luminar casa nostra.

La temporada març-juny ha tingut una gran varietat de tallers i activitats d’experimentació i de creació de tots tipus d’objectes: instruments musicals, maquetes, hotels d’insectes etc. Una forma divertida i educativa de completar els diumenges en família al Parc de les Glòries i que tornarà a posar-se en marxa després de l’estiu: el diumenge 15 de setembre.