Esteu aquí

Arxiu a l'aula

L’Arxiu a l’aula és un projecte educatiu en línia per a treballar amb els fons de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, dirigit a Primària, ESO i Batxillerat.

L'eix temàtic i vertebrador de les propostes educatives és el de la imatge fotogràfica com a testimoni històric i com a document visual de la memòria, a partir del qual es plantegen diferents activitats, adaptades als currículums escolars, tenint en compte que siguin inclusius, interculturals, reproduïbles i amb perspectiva de gènere, potenciant en l'alumnat l'esperit crític, reflexiu, investigador i creador d'hipòtesi, així com la capacitat d’empatitzar per mitjà de les imatges amb altres realitats que han testimoniat fotògrafs i fotògrafes de la col·lecció, propiciant a l'aula espais de reflexió i debat.

 

Us proposem 6 temes principals:

 

  1. Cercar al web de forma creativa: eines i recursos amb activitats per aprendre a cercar fotografies a la web de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i construir col·leccions i relats des d'un vessant creatiu/històric/documental. (Idealment dirigit a ESO i Batxillerat)

  2. Ciutat, canvis urbanístics i socials. (Idealment dirigit a cicle superior de Primària/ primer i segon cicle d’ESO)

  3. Jocs i joguines, evolució.(Idealment dirigit a Primària)

  1. Oficis i professions abans i ara. (Idealment dirigit a cicle mitjà i superior de Primària/ 1r i 2n cicle d’ESO)

  2. El retrat: evolució, espai del retrat, identitat. (Idealment dirigit a ESO Visual i plàstica / Batxillerat artístic)

  3. Vehicles i transports, evolució.(Idealment dirigit a Primària)

 

Dins de cada tema hi trobareu:

 

  1. Un PDF amb les activitats que us proposem per a dur a terme a l’aula.

  2. Una galeria amb les fotografies associades a aquell tema. (ull el tema Cercar a la web de forma creativa no te associades carpetes d’imatges)

  3. Un Dossier d’Alfabetització visual, per tal que aquells i aquelles mestres que ho desitgeu pugueu aprofundir en el fet fotogràfic i en la fotografia d’arxiu.


Us animem a penjar els vostres treballs a Instagram amb el hastag #arxiualaula