L' accessibilitat a l'AFB
L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona té com a objectiu garantir l'accés als fons fotogràfics que conserva . És per aquest motiu que porta a terme un projecte d'accessibilitat per eliminar les barreres de la comunicació que impedeixen l'accés als continguts històrics i culturals a una part de la població.
L'AFB vetlla per la integració de criteris d'accessibilitat per a les persones amb discapacitat física o psíquica i per a les persones amb discapacitat visual i auditiva.
L'equipament és accessible per a persones amb mobilitat reduida (accés amb ascensor per a cadira de rodes, lavabos adaptats).
Des de l'any 2016 s'ha implementat un recurs d'audiodescripció d'algunes fotografies per fer més accessible el contingut de les exposicions temporals que presenta.
En l'exposició dels anys 2017-2018: "Darius Koehli. Inside Poblenou" sobre els canvis urbanístics i socials del Poblenou, s'ha dut a terme l'audiodescripció de 10 fotografies.
En l'exposició "Huellas . Humberto Rivas " sobre les empremtes que ha deixat la Guerra civil, es va dur a terme l'audiodescripció de 10 fotografies que es van integrar en un blog anomenat "La veu de l'Arxiu" . Aquest blog va ser un projecte de l'any 2016 de sis alumnes del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la Universitat de Barcelona, amb el propòsit de col·laborar a fer accessible el patrimoni fotogràfic a aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat visual i que per tant, sense iniciatives com aquesta, es veurien privades de gaudir d’una part important de la nostra cultura.